Enkel og rask mat langs E 18


Oppdatertdato: 2006-05-29 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


For de veifarende er det enkelt og greit med mattilbud langs veien. Vi besøkte ett av disse mellom Lillesand og Kristiansand, hvor Høvåg Gjestehus ligger langs E 18.

Miljø og omgivelser

Gjestehuset ligger like ved veien og er nabo til en bensinstasjon. Har greie lokaler med grei løsning på innredning. Ikke noen spesiell atmosfære, men litt anonymt og effektivt. Stedet er kafe hvor en bestiller ved disken og får maten med en gang eller til bordet. Vi var der en søndag og da er det en del gjester ute for å spise søndagsmiddag. Det er og en del lastebilsjåfører og andre arbeiderer. Litt artig å se på folk da det er mange forskjellige som spiser her. Trafikk er ikke sjenerende.
Gjestehuset har og lange åpningstider fra tidlig morgen til sent kveld. Og her er muligheter for overnatting.

Menyen

Menyen består av denne dagen en søndagsmeny og i tillegg er det egen grillmeny, barnemeny og småretter. På hverdager er det dagens og vanlig kafe meny.
Søndagsmenyen var 5 forskjellige retter inkludert dessert og kaffe. Priser fra kr 125.- til kr 159.-. Hovedrettene var kalkunbryst, kalvestek, marinert laks, kjøttkaker og svinestek.
Desserter var fromasj, sjokoladepudding, riskrem, div frukter og sviskekompott, med sauser. Og som en høydare varme wienerbrød til kaffen.

Kjøkken

Dette var en søndag og vi ønsket enkel og grei søndagsmiddag, og det fikk vi her. Ketchup bestilte kalkunbryst og sennep ønsket kalvestek. Porsjonene var rikelige med mulighet for ekstra poteter. Her var det og masse saus!
Potetene var ikke helt på topp, men kalkunbrystet var ok og sausen god. Kalvesteken var det største minuset da den var ihjelstekt, både grå inni og utenpå. Og mengden saus var kanskje for å kamuflere dette, men jeg vet at mange ønsker mye saus og da er det ett pluss.
Dessertene vare greie, slike ferdige fromasjer og pudding, men helt OK etter denne middagen. Men det varme wienerbrødet var toppen, sammen med litt gammel traktekaffe.

Service

Servicen her er vennlig, men effektiv. Litt påtatte smil, kanskje er en litt lei av gjester utpå dagen, men det kan være forståelig. Men det gjelder jo å være hyggelig selv og da får en god service.
Maten bestilles ved disken og det fungerer effektiv og greit. Det er egen "øy" til drikke og egen dessertdisk.

Priser

Og dette er billig, iallefall på en søndag. 2 personer blir stappmette av litt over 300.- med hovedrett og dessert. Og ser en gjennom fingrene på at maten kanskje har litt for mye av det gamle kafepreget enda er dette rimelig.

Konklusjon

Vi var fornøyd med besøket, men forsøker nok noen andre neste gang. Maten sto ikke helt til toppkarakter, men ut fra forventninger er det ikke så galt.
Vi mener selv at her er det potensiale til å legge litt ekstra innsats på kjøkkenet og en vil stige betraktlig på skalaen.

Her vil dere igjen se hvordan våre kriterier for bedømming av spisesteder slår ut. Vi setter karakter ut fra våre forventninger og ut fra hva spisestedet gir seg ut for. Her er det ett vertshus langs E 18, som i utgangspunktet ikke kan stille opp mot gourmetrestauranter, men det er ikke det vi sammenlikner med. Sett ut fra det de står for og det vi forventer er dette helt greit. Og når vi vet at mange spiser på disse stedene og særlig nå utover sommeren, så er dette grei, enkel, rask og billig mat.

Karakterer:

Kjøkken/mat 6
Drikke 5
Meny 7
Miljø/omgivelser 7
Service 7
Pris 8
Totalt 40 av 60 mulige

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:835
Slanking.Kjøttdeig.
Gryteretter.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.