
La deg inspirere av sommerens frukter og bær for sylting, safting og baking i sommer. Her får du nye oppskrifter for enhver
anledning – alt fra luksus-jordbærsyltetøy og forfriskende drinker til deilige desserter.
Å lage syltetøy, saft og bakervarer er både enkelt og morsomt. Det trenger ikke ta mye tid. Med syltesukker fyller man
raskt noen glass med syltetøy laget av ens favorittbær og -frukter. Bruk en basisoppskrift for syltetøy samt sesongens bær
og frukter. Mulighetene er uendelige.
Feir med luksus-jordbærsyltetøy
Det er lett å lage syltetøy med Dansukker syltesukker. Del noen jordbær i skiver og bland sammen med syltesukker i en
kasserolle. La det koke i fem minutter og vips har du luksus-jordbærsyltetøy. Morsomt å kunne servere sammen med sommerens
vafler, eller hva?
Forfriskende sommargazpacho
Hva er mer nedkjølende en varm sommerdag enn en forfriskende sommersuppe av bær og frukt? Overrask med en gazpacho! Bland
bær og melon med en god sirupsblanding laget av Dansukker Lys Sirup, Vaniljesukker Fairtrade, mynte og vann. La den
avkjøles i kjøleskapet og tilsett friske jordbær, melon og isbiter – herlig forfriskende en varm sommerdag!
Nyt alle de herlige frukter og bær som sommeren kan by på; sylt, saft og bak i sommer!
I følgende dagligvarekjeder får man kjøpt syltesukker:
Rema, men de venter stort sett til sommersesongen begynner.
Coop, ICA og dagligvarebutikker med et bredere varesortiment selger syltesukker hele året.
Oppskriftsforslag
Grunnoppskrift syltetøy
1–2 kg bær
(avhengig av hvor søtt syltetøy du vil ha)
1 kg Dansukker Syltesukker
Skyll og rens bærene. Bland bær (store bær deles) og syltesukker i en kasserolle, og kok
i 3–10 minutter avhengig av bærtype. Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.
Luksusjordbærsyltetøy, ca 5 dl
250 g jordbær
2 dl Dansukker Syltesukker
1 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
2 cl konjakk
Skyll jordbærene, fjern hamsen og del dem i skiver. Bland jordbærskiver med syltesukker i en kasserolle, og kok i 3–4
minutter. Ta kasserollen
av varmen, og tilsett vaniljesukker og konjakk. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares
kjølig.
Sommergazpacho, 4–6 porsjoner
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1 dl vann
2–3 kvister frisk mynte
250 g blåbær
125 g jordbær
250 g vannmelon i biter, uten kjerner
Isbiter
Pynt:
Blåbær, jordbær og melonbiter
Kok opp sirup, vaniljesukker, vann og mynte. Ta ut myntekvistene. Kjør bær og melon i foodprosessor/blender til en helt
jevn blanding. Bland dette med sirupsmiksen. Sett i kjøleskap i noen timer, gjerne over natten. Ha isbiter i
porsjonsskåler, og sil deretter suppen i. Pynt med blåbær, jordbær- og melonbiter.
Sommersmoothie, ca 1 glass

75 g bær, f.eks. bringebær, blåbær eller jordbær
1 dl lettmelk
1 dl naturell lettyoghurt
1 dl isbiter
1 ss Dansukker Melis
Bland samtlige ingredienser i en foodprosessor/blender og kjør til blandingen er jevn. Hell over i et glass.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2198