Enok Nilsen på Fiskebrygga i Kristiansand


Oppdatertdato: 2009-07-14 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Enok Nilsen er en av 2 uterestauranter på fiskebrygga i Kristiansand som bare har sommeråpent. Den er en forlengelse av fiskebutikken inne og har en enkel og grei sommermeny. Samtidig er dette en fin sted å sitte en lun sommerkveld. Vi har gjort ett besøk og er ikke så fornøyd med maten, men derimot er det ypperlig miljø rundt og man er midt i smørøyet.

Miljø og omgivelser.

Restauranten ligger veldig sentralt til på fiskebrygga, vegg i vegg med Rett i Garnet som er den andre sommererestauranten. Dette er ett folksomt område om sommeren og det er mye å se på, ikke bare folk men og båter som kommer innom. Stedet har ikke kveldssol, men ellers sol hele dagen. Det er stor markise og varmeovner + utdeling av ulltepper ved behov.

Menyen

Menyen består av flere småretter, bagels, salater, pastaretter og flere middagsretter. Det er og ett par desserter. Det er sjømat som går igjen, men og ett par kjøttretter. En enkel barnemeny fins og.
De fleste bestiller nok fiskesuppe, reker eller blåskjelltallerken. Vi spiste skalldyrtagliatelle til kr 215.- og fiskesuppe til 139.-. Det er små porsjoner og kjedelig kuvertbrød. Tagliatellen var nok litt for høyt priset. Pilsen kostet kr 65.- for 0,5 liter.

Kjøkken

Fiskesuppen var ganske ordinær og det var en liten porsjon. Tagliatellen var heller ikke av noe særlig høy klasse. Og når krepsehalene som var i er av typen hermetiske så er dette ikke det helt store. Nå er det nok ikke pga maten en sitter her, men omgivelsene som er flotte. Mat av høy klasse spiser en andre steder.

Service

Servicen var vennlig og maten kom usannsynlig raskt på bordet. Vi bestilte, undertegnede gikk rett på do i 5 minutter og når jeg var tilbake var all mat kommet og de andre hadde spist en stund. Servitørene var de vanlige unge studentene og svenskene, stort sett hyggelige og smilte pent til oss.
PS: Toalettene er ikke noe særlig. Skitne og tilgjengelige for alle utenforstående.

Konklusjon

En flott beliggende plass med ordinær mat. Litt dyrt men overkommelig. Hyggelige men litt vimsete servitører og utrolig rask mat på bordet. Fin sted for en utepils på en varm ettermidag. Pilsen er litt dyrere enn andre plasser oppe i byen.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1659
Slanking.Kjøttkaker.
Lapskaus.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.