Epicuro Nero d´Avola Merlot 2008


Oppdatertdato: 2010-05-04 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


God budsjettvin til grillmaten

Denne gangen prøvde vi en rimelig Italiener til grillmaten. Selv om ikke alle kan prøve grillen ennå, så begynner været å bli bedre og vi har startet grillsesongen forsiktig her i sør. I samme slengen har jeg prøvd noen nyheter fra Coop, da de har ett tilbud med 3 pakker med diverse middagsretter for 69.-.
Men tilbake til vinen som var en Epicuro Nero d'Avola Merlot 2008 som ikke koster mer enn kr 89.90, og som fungerte greit til grillmaten.

Epicuro Nero d'Avola Merlot 2008

La det være sagt med en gang, dette er en ung vin som mest passer til mat. Den fikk ikke noe høy peiskosfaktor hos oss, men sammen med svinefileten fungerte den bra i forhold til prisen.
Vinen er mørkrød og lukter av forskjellige bær. Den virker ung og frisk, men samtidig fungerte den fint med svinefileten. Passer best til mat og har en kort ettersmak.

Unødvendige fakta

Her ble vi enige om at dette rett og slett var en rødvin! Den smaker slik, den fungerte slik til kjøttet, ser pen ut, er frisk og passer som en rimelig sommervin.
Det var noe mangel på tyngde i denne slik at den ikke anbefales til det tyngste kjøttet. Den har heller ikke nok kosesmak til at vi tar den med til peiskosen etterpå, eller skal jeg heller si grillkosen på terrassen.
Akkurat det med peiskosfaktoren er litt rart her, da viner som iflg fakta har høyt sukkerinnhold ofte får høy faktor hos oss, men her stemmer det ikke. Men mulig at vinen vil kunne fungere bedre her om den avkjøles litt, vår vin hadde temperatur for mat.

Epicuro Nero d'Avola Merlot 2008

Sakset fra vinmonopolet og vårt testpanel

Navn: Epicuro Nero d'Avola Merlot 2008
Pris: Kun kr 89,90 for en helflaske
Varenummer: 20948
Varetype: Rødvin
Utvalg: Kategori 6 Land/distrikt: Italia, Sicilia
Råstoff: 70% Nero D'Avola, 30% Merlot
Alkohol 13 % vol
Sukker: 10.0 g/l
Syre: 5.0g/l
Lagringsgrad: Konsumferdig, men kan fortsatt oppbevares
Produsent: Femar vini
Konklusjon: Til lyst kjøtt, svin og grillmat
Sjurhet på tunga: Noe
Henger på glasset: Ja litt
Peiskosfaktor: 3

PS Ny struktur på polet

Fra 1. mai 2010 endres strukturen på polutsalgene. Sortimentskategoriene utgår og erstattes av kategoriene 2-7. Kategori 2 har minst utvalg. Kategori 6/7 vil tilsvare det tidligere fullsortimentet. Kategori 1 finnes ikke blant utsalgene. Endringene vil gi de minste polene noe bedre utvalg, mens de største får et noe mindre utvalg. De lokale utsalgene får samtidig større innflytelse på hvilke varer de tar inn.(Kilde: Norsk Maltwhiskylag)

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld.

Fakta
 • Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. 2 med faglig bakgrunn innen mat og drikke, samt en kokk ved enkelte anledninger.
 • Vi tester vinene "live", dvs. Vi koser oss med vin og ofte mat til. Ikke som del av en vinsmaking med mange forskjellige viner.
 • Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
 • Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget.
 • Vi prøver og nyheter når det er noe interessant
 • Vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
 • Vi prøver å smake viner med folkelig smak, som dekker det meste av befolkningen og våre lesere
 • De som synes vi er for lite sofistikerte kan bruke andre medier
 • Vi kjøper vanligvis vinene selv.
 • Vi spytter ikke ut vinene
 • Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet, både seriøse og litt useriøse.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1883


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.