Erkebritiske Pimm´s på Polet


Oppdatertdato: 2007-06-19 Tema: Drinker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Etter påtrykk fra flere norske finanskjendiser har Diageo valgt å lansere den klassiske drikken Pimm’s No1 i Norge.

- Stadig flere har bedt oss ta inn partier med denne drinken som de frem til nå har måttet dra utenfor Norges grenser for å fa tak i, forteller Kristian Hvilen, informasjonsansvarlig i Diageo Norway.

- Drinken er viden kjent for sin forfriskende smak og nyter en høy posisjon i sofistikerte kretser verden over, sier Hvilen.

Erkebritisk

Pimm’s er en viktig del av moderne engelsk kultur og er spesielt populær i Sør-England. Britene ser på Pimm’s som en sommerdrikk til piknik, hagefester og på puben. Pimm’s er også et nøkkelelement på erkebritiske sportsarrangementer som Ascot og Wimbledon. Bare under Wimbledon alene går det årlig med over 80 000 Pimm’s drinker!

Fra østersbar

Pimm’s oppsto i en østersbar i London i 1840. Kundene savnet noe passende å drikke til sjømaten, og innehaveren av østersbaren, James Pimm, utviklet en ginbasert drink som han kalte ”Pimm’s No.1 Cup”.

Den gang ble Pimm’s servert i ølkrus til en kresen kundemasse, og ble raskt et alternativ til andre, sterkere drikker. Ryktene spredte seg raskt og forretningsfolk fra hele London til østersbaren for å drikke Pimm’s No.1 Cup.

Soldatens følgesvenn

Etter James Pimms død i 1866, ble restaurantkjeden hans og den hemmelige Pimm’s-oppskriften solgt til entreprenøren Horatio Davies. Han begynte å selge drikken også på andre serveringssteder over hele England. Pimm’s rykte spredde seg etter hvert over landegrensene, og Davies startet eksport av drikken.
I 1898 ble en forsyning Pimm’s til og med sendt opp Nilen til Khartoum for å hjelpe uttørkede britiske soldater som kjempet i Sudan. Fra Konstantinopel til Peking, fra Kuala Lumpur til Rangoon, faktisk på de fleste steder der man fant briter, var Pimm’s der for å tjene dronning og fedreland.

Standarden som ble satt den gang, gjelder fortsatt i dag. Oppskriften er fortsatt den samme. James Pimm ville uten tvil ha vært begeistret og kanskje litt overrasket over å få vite at drikken hans i dag selges i mer en 70 land over hele verden

Hemmelig oppskrift

Ryktene forteller at Pimm’s er laget av tørr gin, likør, fruktjuice og krydder, men oppskriften er hemmelig. Den er det bare seks personer i hele verden som kjenner. Det man med sikkerhet kan si, er at Pimm’s har farge som mørk te med skjær av rødt, og at den har en myk smak av krydder og sitrus.

Hvordan servere PIMM’S® No. 1 Cup

1/4 PIMM’S®
3/4 Sprite, 7-up eller lemonade
Raust med isbiter!

Toppes med appelsin, agurkskiver, samt mynteblader. Serveres i en stor mugge.

Produktinformasjon:

Volum: 70 cl
Alkohol: 25 %.
VP. nr: 752201
Pris: 224,90
Utvalg: Bestillingsutvalget

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1122
Slanking.Kaffekos.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.