Et norsk oljeeventyr


Oppdatertdato: 2013-02-15 Tema: Mathelse Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Matmerk


Salget av rapsolje har sensasjonelt passert olivenolje i volum i Norge. Odelia kaldpresset rapsolje regner med å være størst på matolje om ett år. Nå får oljen Nyt Norge-merke.
Suksesshistorien skyldes flere faktorer. At det er et sunt og norsk produkt veier tungt.

- Rapsoljen er den beste matoljen med tanke på helse og ernæring. Vi har fått mye drahjelp av kliniske ernæringsfysiologer som anbefaler rapsolje. Vi har også 100% distribusjon til norsk dagligvare. Design og merkevarebygging har vi også jobbet mye med. Forbrukerne er opptatt av trygg mat og med Nyt Norge-merket ønsker vi å ytterligere forsterke vår posisjon som en norsk vare, forteller daglig leder Morten Hoff.
Odelia har en verdiandel på 42 % av segmentet for rapsoljer og en imponerende 9,5 % verdiandel for hele oljekategorien.
- Målet vårt er å bli nr 1 for hele matoljesegmentet, og vi er ikke langt unna.
Odelia har sin opprinnelse i Østfold hvor det er flest soldager i året og klimaet er spesielt gunstig for dyrkingen av raps. I dag er hele Østlandsregionen innlemmet i produksjonen.
Matmerk står bak Nyt Norge-ordningen og adm. dir. Nina Sundqvist er svært fornøyd med å innlemme et så unikt produkt som Odelia rapsolje i porteføljen.

- Opprinnelsesmerking blir stadig viktigere for forbrukerne. Vi er opptatt av at folk skal kunne ta kunnskapsbaserte valg når de handler mat. Når du velger Odelia som din matolje velger du trygt og norsk.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2621
Norsk mat.Hverdagsmat.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.