Får Coop-pris for havregryn i verdensklasse


Oppdatertdato: 2013-01-16 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Coop Norge


Familiebedriften Stangeland Mølle er vinner av den gjeveste prisen i Coop Smak forskjellen-konkurransen «Årets kremmerpris 2012». Med prisen følger 250.000 kroner i gründerstøtte og leverandøravtale med Coop.
Stangeland Mølle vinner prisen for sine produkter «Store havregryn» og «Lettkokte havregryn». Begge produktene lanseres nå under Coops eget høykvalitetsmerke «Coop Smak forskjellen».
Stangeland Mølle fikk høytidelig overrakt «Årets kremmerpris 2012» under finalen av «Det norske måltid» som ble sendt på TV2 søndag kveld. Juryen som har kåret vinneren, består av kokk Harald Osa, programleder Arne Hjeltnes og administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge Handel, og de er fulle av lovord om vinnerproduktene.

- Havregrynene fra Stangeland Mølle er virkelig helt i verdensklasse. De er smakfulle og har en unik, sprø konsistens. De kan gjerne spises som snacks, sier Harald Osa.
Stangeland Mølle i Sandnes eies og drives av familien Aareskjold og har produsert havreprodukter siden 1846. Familietradisjonene videreføres nå av Marianne Aareskjold, femte generasjon Aareskjold og utdannet møller. Hun sikrer at det brukes råvarer av høyeste kvalitet, som er næringsrike og spesielt egnet til å lage havregryn av. Havren blir dampvalset under høyt trykk, noe som gir lyse havrekorn med perfekt konsistens og en fantastisk smak av havre. Havregryn kan brukes til alt fra grøt til kjeks.

På andreplass i Coop Smak forskjellen-konkurransen kommer Ervikfisk med sine produkter linefanget torsk, steinbit og kveite. De får med seg 150.000 kroner i gründerstøtte.
MS Donna sikrer seg tredjeplassen med sin rå kongekrabbe. De får 100.000 kroner. - Vi håper prispengene vil stimulere vinnerne til å utvikle seg videre og sikre fremtidig innovasjon og dermed ytterligere produktlanseringer, gjerne under Coop Smak forskjellen, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge Handel.

Konkurransen

Gjennom 2012 inviterte Coop norske produsenter av matspesialiteter til å delta med sine produkter i Coop Smak forskjellen-konkurransen «Årets kremmerpris 2012». I desember ble fem finalister valgt ut til å konkurrere om tre premier til en total verdi på 500.000 kroner. I tillegg til prisvinnerne Stangeland Mølle, Ervikfisk og MS Donna bestod finalistene av hjortefarmen Mydland Gård og rognprodusenten Nordic Caviar.

- Bakgrunnen for å invitere produsenter til å konkurrere om «Årets kremmerpris 2012» var at vi ønsket å få inn flere norskproduserte spesialiteter i vår høykvalitetsserie Coop Smak forskjellen. Vi er svært fornøyde med responsen vi har fått på konkurransen som ble lansert under forrige sesong av «Det norske måltid». Vår satsing på egne merkevarer vil bli ytterligere styrket i tiden fremover, sier Fanebust.

Totalt deltok 35 produsenter med mer enn 80 produkter i konkurransen. Etter nøye testing og vurdering fant Coop frem til fem produsenter med til sammen ti produkter som gikk videre til finalen. De fem finalistene leverer varer innenfor et bredt spekter. Felles for alle de utvalgte produktene er imidlertid at de har meget god smak og kvalitet og en unik historie. Alle de fem finale-produsentene har inngått leverandøravtale med Coop, og alle de ti utvalgte produktene blir lansert under Coops høykvalitetsmerke Coop Smak forskjellen. Noen av produktene er allerede lansert, mens resten etter planen lanseres innen første halvår 2013.

Coop er en av fire store dagligvareaktører i Norge og driver i dag 840 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Coop Obs!, Coop Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Smart Club. Coop har også 28 store byggevarehus og flere faghandelsprofiler. I tillegg til detaljhandel driver Coop eiendoms- og industrivirksomhet. Coop eies av kundene selv gjennom deres medlemskap i et av 113 samvirkelag. Per i dag har Coop 1,3 millioner medlemmer.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2607Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.