Fårikål-rekord i vente


Oppdatertdato: 2003-09-23 Tema: Gryteretter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: matprat.no


Fårikålens festdag markeres torsdag 25.september når verdens største fårikålgryte tilberedes i Oslo.

Den spesiallagde gryta plasseres utenfor Nationaltheatret med Kjøttbransjens Elitelag som kyndige kokemestre. Gryta er to meter i diameter, og vil romme mange kilo ferskt fårekjøtt og et ukjent antall kålhoder. Fårikålpolitiet vil være til stede for å se at alt går riktig for seg.

Startskuddet for høstens tradisjonelle fårikålsesong har i flere år blitt markert siste torsdag i september. I år markeres sesongen med å sette en smakfull verdensrekord. Fårikål ble valgt som Norges nasjonalrett for nesten 30 år siden av Nitimens lyttere, og nordmenn har fortsatt å prise den tradisjonsrike høstretten.
Nordmenn er svært glad i lammekjøtt, og vi spiser mer lam og sau enn alle våre skandinaviske naboer. I gjennomsnitt spiser vi 5,5 kilo lamme- og sauekjøtt i Norge hvert år, og forbruket er svært stabilt, viser tall fra norske kjøttleverandører.

Ifølge en undersøkelse fra Opplysningskontoret for kjøtt (OFK) spiser over halvparten av oss fårikål mer enn tre ganger i året. Retten er en svært populær søndagsmiddag på høsten, og mange spiser fårikål i sosiale lag. - Nettstedet matprat.no har egne fårikålsider. Disse sidene gir inspirasjon til å holde egne fårikål-lag, sier informasjonsleder Maria Sundal i OFK.
Flere hundre spisesteder rundt omkring i landet har også retten på menyen på fårikålens festdag.


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:32Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.