Familien Jack er samlet


Oppdatertdato: 2005-01-01 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: desken.no


Jack Daniel’s No 7 har lenge vært en kultdrikk for rockebransjen og for folk i frie yrker i Norge. For første gang kan imidlertid nordmenn stifte bekjentskap med to av hans nære slektninger.

Gentleman Jack

Gentleman Jack var det første nye produktet fra Jack Daniel´s destilleri på over 130 år da den ble lansert i USA i 1989. Gentlemannen er skapt med basis i Jack´s original, men er filtrert ytterligere en gang. Modningen er minimum 4 år på eikefat og har skapt en særegen karakter.
Duften er relativt mild med tydelige toner av brent sukker. Smaken er myk og gir et varmt preg av nøtter og honning. Ettersmaken er lang og behagelig som samtalen med en ekte gentleman bør være. Og skal du ”leie” ham for en kveld koster det deg 379 kroner mot 309 kroner for den klassiske Jack.

Single Barrel

Den dyreste Jacken i familien er nå Jack Daniel´s Single Barrel til 485 kroner. Sjefdestiller Jimmy Bedford plukker omhyggelig ut hvilke av de beste eikefatene som skal få æren av å utvikle Single Barrel. Denne whiskyen er like spesiell som fatet den modnes på og vil derfor ha en individuell smak avhengig av hvilket fat den modnes på. Den spesielle whiskyen blir lagret på det beste stedet på destilleriet og når tiden er moden (minst 6 år) bli hver eneste flaske etikketert for hånd med nummeret på eikefatet samt dato for tapping på flaske.
For spesielt interesserte whiskey-entusiaster kan det være kjekt å vite at man faktisk kan få kjøpt sitt eget fat før tapping på flaske. Du får da om lag 240 flasker whiskey samt fatet som et klenodium du kan benytte til hva du vil…
De ekstra årene på fat gir Single Barrel en dypere farve og mer markert smak av brent eik, vanilje og karamell.

Jack Daniel´s Tennessee

Trenger egentlig ingen presentasjon, men til glede for nye lesere kan vi kort nevne at denne kult-whiskyen - som blant annet Frank Sinatra satte som krav til alle hoteller han bodde på at de skulle ha stående klar på hotellrommet – så smått fant sin form i 1866 da den den gang 16 år gamle Jack Daniel etablerte sitt destilleri. Dagens utgave av Old No. 7 er fremstilt etter samme oppskrift som i 1866; stor konsentrasjon og elegante toner fra eikelagringen samt en smak så ren som Sinatras stemme var.

Kort om Jack

Født 1850, 11 søsken. Lærte tidlig av sin onkel kunsten å fremstille Whiskey og benyttet ”sour mash” metoden (25 % av mesken fra den første produksjonsomgangen blir benyttet også i neste produksjon). Jack Daniel´s whiskey klassifiseres som ”Tennesee Whiskey” og er ikke vanlig bourbon som er vanlig ellers i USA. Skiller seg fra andre fordi den direkte etter destillasjonen filtreres gjennom et lag finmalt kull fra lønnetrær. Prosessen tar ti dager og gir grunnlaget for whiskyens verdensberømte smak og renhet. Jack døde som ungkar 65 år gammel.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:488Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.