Farnese Montepulciano d´Abruzzo 2008


Oppdatertdato: 2009-08-20 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Ett nytt testpanel er nå etablert og vi vil med (u)jevne mellomrom komme med anbefalinger på vin for folk flest, uten for mange tekniske uttrykk eller uforståelige smakskarakteristikker. Vi vil prøve på enklest mulig måte å beskrive de vinene vi prøver. Samtidig vil vi teste ut viner en får kjøpt på de fleste pol og som ikke trenger bestilles, med noen unntak for eksepsjonelt gode viner.
Første vi ut er en Farnese Montepulciano d'abruzzo 2008 til kr 97,90.
Dette er en flott italiensk vin som passer ypperlig til lette retter nå på ettersommeren. Vinen ble prøvd med ost, men klarer seg fint uten mat.

Om vinen

Vinen er mørk rød med fin lukt av bær. Lukter nok mer enn den smaker, men frisk og god lukt.
Smaken er lett og frisk. Ei i panelet mente hun kunne kjenne innslag av krekling, og diskusjonen om det finnes krekling i Italia nådde store høyder etterpå. (Her kan kanskje noen av leserne oppklare dette)
Vinen er ikke særlig tørr med en myk smak, men igjen her mener en i panelet at vinen kjennes litt "sjur" ut på tungen. Men etter å ha tidligere smakt på Doppio Passo 2007 blir det meste av rødvin "sjurt" i forhold.
Vi ble i alle fall enige om at dette er en grei sommervin som passer alene eller til lett mat som kylling, ost og sikkert også italiensk mat som pasta og pizza.

Unødvendige fakta

Når en i godt vennelag samles rundt vin så kommer det ofte frem en del meninger om vinen. Denne vinen fremskaffet jo som nevnt tidligere meninger om det fins krekling i Italia, men og løse kommentarer om alkoholinnholdet fra samme paneldeltaker. Så det ble enighet om at ett glass av denne løser opp musklene og spenninger i kroppen, selv om det bare er 13 % i vinen.
Men nå var vi 4 i panelet + sjåfør og fikk dermed ikke prøvd mer enn 1,5 glass hver. Men dette er vel kanskje nok på en Onsdags kveld pr person sett ut fra ett alkoholpolitisk og samfunnsmessig standpunkt eller hva?

Fakta:

Varenummer: 32891
Pris: Kr. 97,90
Varetype: Rødvin
Utvalg: Fullsortimentet
Passer til: Hvitt kjøtt, ost, alene
Land/distrikt: Italia, Abruzzo
Råstoff: 100% Montepulciano
Lagring: 3 måneder. Fatlagring
Innhold: Alkohol 13,00%
Sukker: 4,00 g/l
Syre: 5,60 g/l
Lagringsgrad: Kan lagres litt men er drikkbar nå.
Produsent: Farnese
Konklusjon: Anbefales av oss i testpanelet

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld. Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. Vi tester og vinene "live", dvs vi koser oss med vin og ofte mat til. Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget. Og vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet og testpanelet spytter ikke ut vinen!

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1688Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.