Femdobling for øko-kylling


Oppdatertdato: 2008-02-25 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Prior


Oslo (NW): Nå kan folk i hele landet spise økologisk kylling til middag. Økt produksjon og nye leveringsavtaler fører til en femdobling av øko-tilbudet i 2008.
– Vi kommer til å sende om lag 30 tonn filet og lår av økologisk kylling ut i butikkene i år, sier marketingsjef Karine Rød Haraldsson i Prior.

Denne uken vil slike varer for første gang være tilgjengelig i store dagligvarebutikker i hele Norge.
– Nordmenn kjøpte rundt 7,5 tonn økologisk kylling i 2007, så satsingen innebærer en femdobling av tilbudet, sier Rød Haraldsson.

Lenger voksetid

Kyllingene kommer fra fire produsenter i Østfold og Vestfold.
For å betegne kyllingen som økologisk må den ales opp på godkjent økologisk fôr og ha tilgang til frisk luft. Den får også lenger voksetid enn annen kylling, og slaktes først etter minimum 80 dager.

– Vi har jobbet lenge for å få et landsdekkende tilbud på plass. Etterspørselen øker, og vi tror markedet er modent for dette nå, sier Karine Rød Haraldsson i Prior.
Den økte interessen hos kundene bekreftes av Gjermund Stormoen, daglig leder i Debio, som kontrollerer og godkjenner økologisk produksjon, import og omsetning i Norge.

– Vareutvalget og tilgjengeligheten har ikke holdt tritt med etterspørselen. Bedre tilgang på økologiske varer vil derfor føre til kraftig vekst i forbruket, sier Stormoen.

Bedre tilgjengelighet

Han mener folk ønsker å handle økologisk, men at mange ikke har tid til å farte omkring for å lete etter varene.

– Derfor vil det bety mye at de blir å finne overalt og at dette gjøres synlig i butikkene, sier Stormoen.
Regjeringen har som mål at 15 prosent av matforbruket skal være økologisk i 2015. Det vil i så fall være en tidobling fra dagens nivå.

– Jeg føler meg ikke sikker på om det har gått helt opp for politikerne hvor store ambisjoner det ligger i dette, og hva slags endringer som må til, sier Gjermund Stormoen i Debio.
Snaut 2700 norske gårdsbruk har økologisk drift. Om lag 630 virksomheter i Norge foredler økologiske varer, og antall er økende.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1275
Norsk mat.Lapskaus.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.