Fet vekst for magert pålegg


Oppdatertdato: 2010-03-01 Tema: Kjøtt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Prior


Oslo (NW): Forbruket av magert kjøttpålegg øker kraftig. I januar spiste vi 50 prosent mer enn i januar i fjor.
– Det ser ut til at den sunne og magre mattrenden nå virkelig har slått til også når vi velger pålegg, sier Grethe Skundberg, informasjonssjef i Nortura, som er morselskapet til Prior.
Kjøttpålegg av kalkun og kylling har økt raskt i popularitet de siste årene. I fjor kjøpte vi drøyt 800 tonn i butikken, eller om lag 64 millioner påleggskiver. Økningen var på 20 prosent sammenlignet med 2008.

– Nå ser vi tegn til at vekstkurven blir enda brattere. I januar var økningen på 50 prosent i forhold til samme måned i fjor. Hvis utviklingen fortsetter utover året, må det betegnes som et virkelig trendskifte i påleggshylla, sier Grethe Skundberg.

Folkefavorittene

De tre største favorittene blant hvitt påleggskjøtt kommer fra kalkun. Aller mest spiser vi av kalkunfilet naturell. Dernest følger røkt filet og krydderskinke. Kyllingfileten havner på fjerdeplass.

– Ser vi på veksten i år er det røkt kalkunfilet som øker mest. Veksten er på hele 75 prosent, eller drøyt 800 000 skiver, sier Grethe Skundberg.
Økt fokus på helse har gitt store endringer i matvanene de senere årene, ifølge seniorforsker John Spilling i Synovate.

– Interessen for å spise sunt gjorde seg først gjeldende hos kvinner. Blant menn og ungdom har holdningsendringene skjedd noe langsommere, sier Spilling.

Bred trend

Nå er trenden så bred at den må sies å omfatte hele befolkningen, ifølge Spilling.

– Samtidig ser vi at skepsisen noen hadde til det hvite kjøttet for en del år siden er så godt som borte. Dermed øker også sannsynligheten for å ta det i bruk på nye områder, sier han.
Det var i stor grad de yngre forbrukerne som begynte å bruke det som pålegg, men den siste perioden har mye av økningen skjedd blant folk over 40 år.

– Nå er kylling- og kalkunfilet på brødskiva akseptert i alle aldersgrupper, sier John Spilling.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1826Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.