Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2001


Oppdatertdato: 2005-02-03 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Desken.no


Friskt, fruktig og krydret fra spennende produsent

Denne helgen tar vi turen til solfylte California og til en av de mest betydningsfulle produsentene av amerikansk vin; Fetzer og 2001-årgangen av Fetzer Valley Oaks Zinfandel.

USA er ikke kjent som vinland, men mange nordmenn har stiftet bekjentskap til Fetzers mange smaksrike og relativt rimelige viner. Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2001 er en god representant for de folkelige vinene fra California og kan drikkes til så vel store som små vilt. Om sommeren er den et naturlig valg til grillmaten, om vinteren kan den med fordel drikkes til kraftige kjøttretter. 2001-årgangen er rubinrød, har god fylde, milde tanniner, gode bæraromaer (vinen føles dog litt ung) med hint av svisker, lett røykpreg og har en lang og fin ettersmak.

Bredde og nisje

Fetzer har vokst fra å være en liten familiedrevet vingård i 1969 til å bli en av de største og mest eksperimentelle vinhusene i California. I tillegg til at vinprodusenten satser på breddemarkedet har den også forsket på og utviklet en rekke økologiske alternativer. Fetzer har tradisjonelt sett dyrket sine druer i Mendocino og siden i Napa og Sonoma – alt i California.

Californias druer

De fleste druene som dyrkes i California er av velkjent fransk avstamning som Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay og Pinot Noir. I tillegg produseres det en del ”egne” druer som Zinfandel og Petit Sirah som blant annet weekendvinen denne uken er en kombinasjon av. De 17 prosentene Petite Sirah gir den garvesyre og struktur som Zinfandel ikke oppfyller så lett alene. Zinfandel-druen gir ofte fruktig vin med mye og lett krydret smak. Petite Sirah er en vinner i det varme californiske klimaet og gir kompakt og tanninrik vin med gode muligheter for lagring. Avstamningen til Petite Sirah er for øvrig fremdeles ukjent selv om det er tatt DNA-tester av den for å finne stamfedrene.

Smak og behag

Navn: Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2001
Karakteristikk: Dyp rød, god fylde, svært fruktig og smak av mørke bær, eik og sort pepper. Bra ettersmak.
Best til: Storfe, småvilt og storvilt.
Druer: 83% Zinfandel, 17% Petite Sirah
Lagring: 11 mnd. I eikefat (90% amerikanske og 10% franske fat)
Land/distrikt: USA/California
Produsent: Fetzer Vineyards
Produksjonsmetode: Vinifikasjon i ståltanker på 30 grader og lagres i 11 måneder på franske og amerikansk eikefat
Importør: Strøm
Alkoholstyrke: 14,00% vol.
Lagringsgrad: Konsumferdig.
Pris: 119,90
Pol nr. 2166

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:512
Julekaker.Norsk mat.
Reker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.