Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2007


Oppdatertdato: 2009-02-11 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


God zin-vin

Mange nordmenn har stiftet bekjentskap med vin fra California gjennom gode og rimelige viner fra Fetzer. Valley Oaks Zinfandel 2007 er en av disse.

Vinmonopolet hadde vin fra USA som fokusområde i januar, og lanserte totalt 17 viner derfra. California er i særklasse både når det gjelder volum og mangfold i amerikansk vin, og 98 prosent av landets vineksport kommer herfra.

Til rødt kjøtt

Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2007 er en god representant for folkelige viner fra California. Om sommeren er den et naturlig valg til grillmaten, mens den om vinteren med fordel kan drikkes til rødt kjøtt, kanskje spesielt vilt. 2007-årgangen er mørk rød, og den fyldige smaken preges av solbær, bjørnebær og myke tanniner i finishen.

De fleste druene som dyrkes i California, som for eksempel cabernet sauvignon, merlot, chardonnay og pinot noir har fransk opphav, men området har også sin ”egen” vindrue i zinfandel. Det er i senere tid bevist at zinfandel egentlig er samme drue som italienske primitivo, men det er likevel druedyrkere i California som får æren for at denne druen er blitt et ikon.

Fokus på økologi

Vinen er også laget på 17 prosent petite sirah, som tilfører garvesyre og struktur. Zinfandel gir ofte fruktig vin med mye og lett krydret smak, mens petite sirah gir kompakthet.

Fetzer har vokst fra å være en liten familiedrevet vingård i 1969 til å bli en av de mest betydningsfulle og eksperimentelle vinhusene i California. I tillegg til å satse på breddemarkedet forsker de på, og utvikler en rekke økologiske alternativer, som for eksempel serien ”Bonterra”. Fetzer har tradisjonelt sett dyrket sine druer i Mendocino og siden i Napa og Sonoma – alle i California.

Smak og behag

Navn: Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2007
Land/distrikt: USA/California
Produsent: Fetzer Vineyards
Druer: 83% Zinfandel, 17% Petite Sirah
Alkoholstyrke: 13,50% vol.
Pris: 129,90
Polnummer: 2166 (distrikssortiment)
Karakteristikk: Dyp rød farge. Frukt og søt duft av mørke bær. Fyldig smak dominert av solbær og bjørnebær. Innslag av tobakk, svisker og sort pepper. Noe eik. Ettersmak med myke tanniner.
Passer til: Storfe, småvilt og storvilt. Går også godt til tomatbaserte retter og smaksrike vegetarretter. Tåler mat med mye krydder.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1511Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.