Feudi di San Marzano SUD Primitivo Merlot 2007


Oppdatertdato: 2008-11-26 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Mat med mye smak hører vinteren til. Da trenger man vin med både kraft og fylde.

Feudi di San Marzano SUD Primitivo Merlot 2007 takler selv de kraftigste rettene av storfe, lam og vilt. Dette er nemlig en liten smaksbombe fra Sør-Italia.

Mye smak

Vinen har mørk, blårød farge med rubinrød kant. Den intense aromaen bærer preg av modne moreller, plommer, skogsbær, kanel og krydder. Velbalanserte tanniner og en lang og bløt finish er også stikkord som beskriver vinen godt.

Den er laget 50-50 på druene primitivo og merlot og kommer fra området Taranto i Puglia i Sør Italia. Vinen har ingen lagring på eik, men modner to måneder på flaske før lansering, noe som gjør at fruktigheten kommer ekstra godt frem.

Preges av druene

Produsenten heter Feudi di San Marzano, og er en av Puglias mest innovative og moderne. Selskapet så dagens lys i 2003 da Farnese Vini og Cantine San Marzano slo seg sammen. Fokuset har hele tiden vært på å lage moderne viner med preg av druene de inneholder. I dag høster selskapet druer fra omlag 500 hektar og samarbeider med nærmere 1000 vindyrkere. Med et bredt produktsortiment er Feudi di San Marzano godt på vei til å bli den ledende produsenten i regionen. Flere av vinene er også tilgjengelige i Norge.

Tørt klima

Ifølge produsenten er det områdets knusktørre, ørkenaktige klima som gjør at lokale druesorter som negroamaro, verdeca, aleatico og primitivo trives godt nettopp her. Spesielt primitivo, som også er kjent som stamfaren til zinfandeldruen fra California, blir mer og mer anerkjent, og har sin opprinnelse i denne regionen. Med preg av krydder, urter og jord, gir primitivodruer vin med god fylde og myke tanniner – noe flere av Feudi di San Marzanos viner er kjent for. Det kan smakes også i denne vinen.

Vinmakeren bak denne vinen er prisbelønte Filippo Baccalaro.

Smak og behag:

Navn: Feudi di San Marzano SUD Primitivo Merlot 2007
Land/distrikt: Italia/Puglia
Pris: 109,90 kroner
Polnummer: 15487 (testutvalg)
Drue: 50 % primitivo, 50 % merlot
Alkoholstyrke: 14 %
Produsent: Feudi di San Marzano
Vurdering: Mørk blårød farge, men med rubinrød kant. Intens aroma med preg av modne moreller, plommer, skogsbær, kanel og krydder. Kraftig vin med mye smak. Velbalanserte tanniner og en lang, bløt finish.
Passer til: Kraftige kjøttretter av storfe, lam og vilt. Kraftige pastaretter. Harde, lagrede oster.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1451
Norsk mat.Kaffekos.
Wok.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.