Finca Luzon 2006


Oppdatertdato: 2008-01-09 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Intens og aromatisk spanjol

Rødvinen Finca Luzon 2006 kommer fra Jumilla i Spania, et foreløpig ganske ukjent vinområde for oss nordmenn. Men den er god, og sannsynligvis like intens og myk som spanjolene som laget den.
Det er Bodegas Luzon som står bak vinen. Selskapet ble grunnlagt i 1916 av flere familier med lang bakgrunn i vinproduksjon. I dag er selskapet en ledende produsent og eksportør av kvalitetsvin fra D.O. Jumilla, og de siste årene har vin fra nettopp dette området økt i popularitet, blant annet på grunn av en betydelig kvalitetsforbedring. Mange vinskribenter ser på nettopp Jumilla som et av de mest spennende vinområdene i Spania. Luzon 2006 fikk flere internasjonale utmerkelser i fjoråret.

Druene til vinene kommer fra gårdene Cerillares og Castillo de Luzon som henholdsvis ligger på 600 og 700 meter over havet. Området har over 3000 soltimer i året, lite regn, kjørlige vintre, og jordsmonnet er kalkholdig. Produsenten mener dette er en geografisk suksessoppskrift som gir god vin når den rette ekspertisen benyttes.
Monastrell, som er hoveddruen i dette området og i denne vinen, har kompakte klaser og runde bær. Produsenten mener også at det er monastrell som gjør at de kan lage vin med intense fruktaromaer og rubinrød farge. Bodegas Luzon dyrker også tempranillo, cabernet sauvignon, merlot, syrah og petit verdot og de grønne druene chardonnay og macabeo.

Smak og behag:

Navn: Finca Luzon 2006
Land/distrikt: Spania/Jumilla
Pris: 109,90 kroner (75 cl)
Polnummer: 10610 (grunnsortiment)
Druer: 85% monastrell, 15% syrah
Alkoholstyrke: 14 %
Produsent: Bodegas Luzon
Vurdering: Tett røbinrød med mørk kjerne og lys kant. Fruktig duft av moreller. Innslag av paprika og anis. Fyldig og myk. God syre og modne tanniner.
Passer til: Svært anvendelig matvin. Spesielt god til rødt kjøtt. Kan også nytes uten matfølge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1254
Norsk mat.Hverdagsmat.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.