Finn raskt de beste lavkarbooppskriftene



Oppdatertdato: 2018-12-01 Publisert: Tema: Lavkarbo Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Opp gjennom årene er det bygd ut mange spesielle tjenester ol på matoppskrift sine nettsider, som bla mange forskjellige søk, dietter og allergier, lavkarbo ol. Men flere av disse forsvinner fort i mengden av sider under matoppskrift paraplyen. Og jeg kan heller ikke legge alle inn i menyen, da den da blir for stor og omfattende. Her går jeg gjennom mitt tilbud til de som ønsker lavkarbooppskrifter, og som kan hjelpe flere med sine valg av tilpassede oppskrifter og produkter.

Lavkarbo

Siden nesten alle oppskrifter er næringsbregnet er de og tilgjengelige for ett lavkarbosøk. Dette søket lar deg velge kategori, prosent karbo og evt navn eller del av navnet. I systemet mitt er det beregnet ut mengde karbo iht energiinntak og disse beregningene følger den vanlige standarden. Utvidet innhold på alle oppskrifter har energiprosenten beregnet.

Følgende skjer og er viktig



Prøv lavkarbosøket her

Søket viser de beste oppskriftene med bilde og de andre i en søkbar tabell. Og tabellen har verdiene for karboprosent som kan sorteres

Og de fleste søkeresultat rundt forbi på nettsidene har karboinnhold i en søk og sorterbar tabell.

Og til slutt under her, noen lavkarbooppskrifter som er populære.



Delfia kake liten Alf´s spesial


Prøv også Delfia kake liten Alf´s spesial.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Wenche Ulland
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 plater kokesjoklade 250 g
1 pakke delfiafett 250 g
2 egg
2-3 ss sukker
4 ss kaffe
Tørre kjeks
Geletopper
Marsipan
Evt annet etter ønske.


Spesial delfiakake dedikert til Alf!
Bilde viser hvor mye forskjellig pynt man kan bruke etter at en unge gikk amok, og da ble det problem med å dele den opp, beklager!


Fremgangsmåte

Smelt delfiafettet og sjokoladen. Visp eggedosis av egg og sukker.
Ha sjokoladen og fettet i eggedosisen.
Rør inn litt kaffe. Legg litt pynt inni kaken og resten på toppen. Marsipan er fint inni.
Hell i avlang form dekket med matpapir eller folie, og stikk ned kjeks, gele og marsipan.
Dekk til og kjøl ned i kjøleskap.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 547,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 44,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Black Magic sjokoladekake


Prøv også Black Magic sjokoladekake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 31.03.2017
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

250 gram smør
250 gram (sukkerfri) mørk sjokolade
1 dl kaffe
1 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker)
120 g SukrinMelis
4 egg


Nydelig konfektkake for den voksne gane. Kaken inneholder ikke mel, og får derfor en mektig, kremete konsistens.


Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og SukrinMelis til eggedosis, og bland denne sammen med sjokoladen.

Hell røren i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min (følg med så ikke overflaten blir brent). Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel.

La kaken avkjøles helt i formen, i kjøleskapet (gjerne til dagen etter). Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Server kaken romtemperert med et dryss SukrinMelis over.

Kaken oppbevares i kjøleskapet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 366,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Butter Chicken


Prøv også Butter Chicken.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.10.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Etegilde
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 kyllingbryst-fileter i store biter
1 1/2 ts. knust ingefær
4 ts. knust hvitløk
salt
1 ts. chili-pulver (NB! Dette er australsk chilipulver, som er ca. 3 ganger sterkere enn norsk)
2 ts. garam masala
200 g. naturell youghurt
2 ss. frisk sitronjuice
evt. noen dråper rød matfarge

Saus:
2 bokser hermetiske tomater
4 hvitløksbåter
10 g. frisk ingefær
1 ts. garam
4 ts. sukker
200 g. kremfløte
150 g. smør
1/2 plante frisk


Denne smaker utrolig godt. Og det er heller ikke så mye arbeid. Husk å bruk skikkelig smør, fløte og yoghurt.


Fremgangsmåte

Oppskriften stammer fra 'Turban Indian Restaurant' i Melville, Australia.

Plasser kyllingbiter i en bolle og tilsett salt, ingefær, hvitløk, chilipulver og sitronjuice. Bland godt.
Tilsett yoghurt, garam masala og evt. rød frage. Mariner i minst 20 minutter.

Stek kyllingen på grill eller i panne. Ikke press på stykkene ellers vil saften forsvinne.

Saus:
Hakk ingefær og hvitløk og ha det oppi sammen med tomatene. Plasser purèen i en gryte og tilsett smør. Kok purèeen til den blir tykk som saus. Ha i fløte, sukker, garam masala, fenugreek-blader og salt og kok i ett minutt etter at det har begynt å koke. Ha i kyllingen og ha over masse hakket koriander. Server med safranris og nanbrød..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Teff brød - glutenfritt.

Teff brød - glutenfritt


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.11.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Holmen Crisp
Bildet er tatt av Holmen Crisp

Ingredienser

5 dl Jyttemjøl Teff
1 dl Jyttemel Original
1 ss linfrø eller andre frø (Hirse, sesam, solsikke, valmuefrø)
2 ss honning
1/2 ts salt
3 ss olje
Ca. 6 dl vann
1 pk tørrgjør
120 gram gluten erstatter(Orgran)

Sett gjerne til urter eller lignende (estragon, timian eller oregano, oliven, sol tørkede tomater, raspet gulrot, ristede gresskarfrø, pinjekjerner m.m.)


Deilig, saftig og næringsrikt! Prøv og bli en fan av Teff!


Fremgangsmåte

Ha alt det tørre i en bolle. Bland honning i det lunkne vannet. Elt deigen godt i maskin 3 – 4 minutter.
Deigen blir ganske løs og kan ikke eltes på benk. La deigen heve ca. 1 time. Pensle en form og strø gjerne med frø i formen (Hirse, sesam, valmue eller lignende).
Stekes ved 200 grader ca. 40 min. Pass på overvarmen og dekk til hvis nødvendig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 249,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleruller med juledipp.

Juleruller med juledipp


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
1 ss rapsolje
200 g strimlet hodekål
1 stk løk
1 stk gulrot
2 ss rapsolje
1 ts malt allehånde
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts karve
3 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ss rapsolje til pensling
1 ss sesamfrø
2 ss vann til å feste/lime

JULEDIPP MED KESAM:
1 beger kesam original, 8 %
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss hasselnøtter
6 stk svisker


Vårruller med klassiske julesmaker er ypperlig til juletapasen. Disse vårrullene stekes i ovn istedenfor å friteres i olje.


Fremgangsmåte

1. Skjær løk, kål og gulrot i tynne strimler. Riv eventuelt gulrot på et råkostjern.
2. Fres løk i olje i en gryte til den er blank. Tilsett kål og stek i ca. 3 minutter til den er myk. Bland i revne gulrøtter, krydder og fiskesaus.
3. Stek kjøttdeig i olje og bland den med grønnsakene.
4. Legg et vårrullflak på arbeidsbenken med et av hjørnene mot deg. Fordel 2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Legg vårrullen på stekeplate med bakepapir og gjenta denne prosessen til du er ferdig med alle vårrullene.
5. Pensle vårrullene med olje og dryss på sesamfrø. Stek dem i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 10 minutter.
6. Bland alle ingrediensene til dippen mes vårrullene steker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 161,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lavkarbo-knekkebrød.

Lavkarbo-knekkebrød


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.05.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

200 g Solsikkefrø
50 g Linfrø
60 g Sesamfrø
50 g FiberFin
2 ss Fiberhusk
½ -1 ts Salt
2 ts Sukrin
5 dl Vann


Disse knekkebrødene er enkle å lage, har lite karbohydrater og masse smak.


Fremgangsmåte

Bland sammen alt det tørre i en bolle, og hell på vannet. Rør godt sammen for hånd. Det blir en relativt fuktig blanding.
La det hele stå og svelle i ca 10 minutter. Det er viktig at fiberhusken får virke en stund før du baker det ut. Sett ovnen på 160 grader, varmluft
Fordel blandingen på 2 stekeplater, og smør det utover slik at det dekker hele platen. Det må ikke være for tykt, men du må også unngå at det blir huller i deigen. Bruk gjerne en kakespade for å få det jevnt utover.
Rut opp med et pizzahjul eller kniv. (Det blir ca 12 knekkebrød på hvert brett).

Stekes i 35 minutter. Ta så ut brettet og snu det rundt, slik at den siden som var innerst I ovnen nå blir ytterst. Bytt litt rundt på knekkebrødene, (for at de skal bli jevnt stekt) Stek i ytterligere 35 minutter.
Det kan være lurt å la knekkebrødene bli nesten kalde før du fjerner bakepapiret.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 227,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelette con gli spinaci (Spinat omeletter).

Omelette con gli spinaci (Spinat omeletter)


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.05.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Diabetes info
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

8 Egg
50 g Parmesan ost
300 g Spinat
20 g Olje, oliven


Spesiell omelett som smaker godt.


Fremgangsmåte

Når spinaten har blitt kokt og vannet er tømt ut hakk det opp og bland det med egg og Parmesan ost. Tilsett litt salt og stek det i en panne med olje.

MERK Asparges, løk, gresskar eller andre ingredienser som kan brukes til å sette smak på omeletten kan brukes istedenfor spinaten så lenge det har et lavt glukose innhold.

Sendt inn av klinisk ernæringsfusiolog Mrs. Claudia Contegiacomo

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3181







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.