Opp gjennom årene er det bygd ut mange spesielle tjenester ol på matoppskrift sine nettsider, som bla mange forskjellige søk, dietter og allergier, lavkarbo ol. Men flere av disse forsvinner fort i mengden av sider under matoppskrift paraplyen. Og jeg kan heller ikke legge alle inn i menyen, da den da blir for stor og omfattende. Her går jeg gjennom mitt tilbud til de som ønsker lavkarbooppskrifter, og som kan hjelpe flere med sine valg av tilpassede oppskrifter og produkter.
Lavkarbo
Siden nesten alle oppskrifter er næringsberegnet er de og tilgjengelige for ett lavkarbosøk. Dette søket lar deg velge kategori, prosent karbo og evt navn eller del av navnet. I systemet mitt er det beregnet ut mengde karbo iht energiinntak og disse beregningene følger den vanlige standarden. Utvidet innhold på alle oppskrifter har energiprosenten beregnet.
Følgende skjer og viktige linker
Lavkarbo på oppskriftene
Fra og med nå i slutten av januar 2021 er alle oppskrifter som er næringsberegnet også definert som lavkarbo eller ikke. Dette er en automatisk beregning som gjøres ved lasting av oppskriften. Se på bildet under hvor denne informasjonen vises, dvs i bunnen av rammen med næringsdeklarasjon.
Her som eksempel på en oppskrift for Teff glutenfritt brød. Grensen mellom lavkarbo og vanlig setter jeg ved 26% energi fra karbo.
Og se her for mer info om lavkarbo og forslag til oppskrifter:
Startside for lavkarbo
Søket viser de beste oppskriftene med bilde og de andre i en søkbar tabell. Og tabellen har verdiene for karboprosent som kan sorteres
Og de fleste søkeresultat rundt forbi på nettsidene har karboinnhold i en søk og sorterbar tabell.
Og til slutt under her, noen lavkarbooppskrifter som er populære.
Delfia kake liten Alf´s spesial
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Wenche UllandBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 plater kokesjoklade 250 g
1 pakke delfiafett 250 g
2 egg
2-3 ss sukker
4 ss kaffe
Tørre kjeks
Geletopper
Marsipan
Evt annet etter ønske.
Spesial delfiakake dedikert til Alf!
Bilde viser hvor mye forskjellig pynt man kan bruke etter at en unge gikk amok, og da ble det problem med å dele den opp, beklager!Fremgangsmåte
Smelt delfiafettet og sjokoladen.
Visp eggedosis av egg og sukker.
Ha sjokoladen og fettet i eggedosisen.
Rør inn litt kaffe. Legg litt pynt inni kaken og resten på toppen. Marsipan er fint inni.
Hell i avlang form dekket med matpapir eller folie, og stikk ned kjeks, gele og marsipan.
Dekk til og kjøl ned i kjøleskap.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
547,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
44,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Black Magic sjokoladekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
31.03.2017Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
250 gram smør
250 gram (sukkerfri) mørk sjokolade
1 dl kaffe
1 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker)
120 g SukrinMelis
4 egg
Nydelig konfektkake for den voksne gane. Kaken inneholder ikke mel, og får derfor en mektig, kremete konsistens.Fremgangsmåte
Smelt smør og sjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og SukrinMelis til eggedosis, og bland denne sammen med sjokoladen.
Hell røren i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min (følg med så ikke overflaten blir brent). Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel.
La kaken avkjøles helt i formen, i kjøleskapet (gjerne til dagen etter). Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Server kaken romtemperert med et dryss SukrinMelis over.
Kaken oppbevares i kjøleskapet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
367,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
31,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Butter Chicken
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.10.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
EtegildeBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 kyllingbryst-fileter i store biter
1 1/2 ts. knust ingefær
4 ts. knust hvitløk
salt
1 ts. chili-pulver (NB! Dette er australsk chilipulver, som er ca. 3 ganger sterkere enn norsk)
2 ts. garam masala
200 g. naturell youghurt
2 ss. frisk sitronjuice
evt. noen dråper rød matfarge
Saus:
2 bokser hermetiske tomater
4 hvitløksbåter
10 g. frisk ingefær
1 ts. garam
4 ts. sukker
200 g. kremfløte
150 g. smør
1/2 plante frisk
Denne smaker utrolig godt. Og det er heller ikke så mye arbeid. Husk å bruk skikkelig smør, fløte og yoghurt.Fremgangsmåte
Oppskriften stammer fra 'Turban Indian Restaurant' i Melville, Australia.
Plasser kyllingbiter i en bolle og tilsett salt, ingefær, hvitløk, chilipulver og sitronjuice. Bland godt.
Tilsett yoghurt, garam masala og evt. rød frage. Mariner i minst 20 minutter.
Stek kyllingen på grill eller i panne. Ikke press på stykkene ellers vil saften forsvinne.
Saus:
Hakk ingefær og hvitløk og ha det oppi sammen med tomatene.
Plasser purèen i en gryte og tilsett smør. Kok purèeen til den blir tykk som saus. Ha i fløte, sukker, garam masala, fenugreek-blader og salt og kok i ett minutt etter at det har begynt å koke. Ha i kyllingen og ha over masse hakket koriander. Server med safranris og nanbrød..
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
140,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Omelette con gli spinaci (Spinat omeletter)
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.05.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Diabetes infoBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 Egg
50 g Parmesan ost
300 g Spinat
20 g Olje, oliven
Spesiell omelett som smaker godt.Fremgangsmåte
Når spinaten har blitt kokt og vannet er tømt ut hakk det opp og bland det med egg og Parmesan ost. Tilsett litt salt og stek det i en panne med olje.
MERK Asparges, løk, gresskar eller andre ingredienser som kan brukes til å sette smak på omeletten kan brukes istedenfor spinaten så lenge det har et lavt glukose innhold.
Sendt inn av
klinisk ernæringsfusiolog Mrs. Claudia Contegiacomo
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
137,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Juleruller med juledipp
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g kjøttdeig av svin
1 ss rapsolje
200 g strimlet hodekål
1 stk løk
1 stk gulrot
2 ss rapsolje
1 ts malt allehånde
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts karve
3 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ss rapsolje til pensling
1 ss sesamfrø
2 ss vann til å feste/lime
JULEDIPP MED KESAM:
1 beger kesam original, 8 %
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss hasselnøtter
6 stk svisker
Vårruller med klassiske julesmaker er ypperlig til juletapasen. Disse vårrullene stekes i ovn istedenfor å friteres i olje.Fremgangsmåte
1. Skjær løk, kål og gulrot i tynne strimler. Riv eventuelt gulrot på et råkostjern.
2. Fres løk i olje i en gryte til den er blank. Tilsett kål og stek i ca. 3 minutter til den er myk. Bland i revne gulrøtter, krydder og fiskesaus.
3. Stek kjøttdeig i olje og bland den med grønnsakene.
4. Legg et vårrullflak på arbeidsbenken med et av hjørnene mot deg. Fordel 2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Legg vårrullen på stekeplate med bakepapir og gjenta denne prosessen til du er ferdig med alle vårrullene.
5. Pensle vårrullene med olje og dryss på sesamfrø. Stek dem i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 10 minutter.
6. Bland alle ingrediensene til dippen mes vårrullene steker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
162,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lavkarbo-knekkebrød
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.05.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
200 g Solsikkefrø
50 g Linfrø
60 g Sesamfrø
50 g FiberFin
2 ss Fiberhusk
½ -1 ts Salt
2 ts Sukrin
5 dl Vann
Disse knekkebrødene er enkle å lage, har lite karbohydrater og masse smak.Fremgangsmåte
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og hell på vannet.
Rør godt sammen for hånd. Det blir en relativt fuktig blanding.
La det hele stå og svelle i ca 10 minutter. Det er viktig at fiberhusken får virke en stund før du baker det ut. Sett ovnen på 160 grader, varmluft
Fordel blandingen på 2 stekeplater, og smør det utover slik at det dekker hele platen. Det må ikke være for tykt, men du må også unngå at det blir huller i deigen. Bruk gjerne en kakespade for å få det jevnt utover.
Rut opp med et pizzahjul eller kniv. (Det blir ca 12 knekkebrød på hvert brett).
Stekes i 35 minutter. Ta så ut brettet og snu det rundt, slik at den siden som var innerst I ovnen nå blir ytterst. Bytt litt rundt på knekkebrødene, (for at de skal bli jevnt stekt) Stek i ytterligere 35 minutter.
Det kan være lurt å la knekkebrødene bli nesten kalde før du fjerner bakepapiret.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
243,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Teff brød - glutenfritt
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.11.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Holmen CrispBildet er tatt av
Holmen CrispIngredienser
5 dl Jyttemjøl Teff
1 dl Jyttemel Original
1 ss linfrø eller andre frø
(Hirse, sesam, solsikke, valmuefrø)
2 ss honning
1/2 ts salt
3 ss olje
Ca. 6 dl vann
1 pk tørrgjør
120 gram gluten erstatter(Orgran)
Sett gjerne til urter eller lignende
(estragon, timian eller oregano, oliven,
sol tørkede tomater, raspet gulrot, ristede gresskarfrø,
pinjekjerner m.m.)
Deilig, saftig og næringsrikt! Prøv og bli en fan av Teff!Fremgangsmåte
Ha alt det tørre i en bolle. Bland honning i det lunkne vannet. Elt deigen godt i maskin 3 – 4 minutter.
Deigen blir ganske løs og kan ikke eltes på benk. La deigen heve ca. 1 time. Pensle en form og strø gjerne med frø i formen (Hirse, sesam, valmue eller lignende).
Stekes ved 200 grader ca. 40 min. Pass på overvarmen og dekk til hvis nødvendig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
249,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3181