Fire lekre glutenfrie brød fra Finax


Oppdatertdato: 2008-10-20 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Finax


Med bake off-brød er det lett å by på nybakt. Nyhetene Fiberrutor, Minibaguetter, Ciabatta og Lantbröd fra familiebedriften Finax kan nå forgylle både hverdag og fest i mange hjem.

- Tidligere har det blitt betraktet som vanskelig å bake glutenfrie brød som ligner på ”vanlige” brød i konsistens og smak. Vi har bakt de nye brødene på våre populære melblandinger, og ifølge smakstestene har vi lyktes veldig bra, sier Evamarie Källgren, Special Diets Finax, Helsingborg.
Hver forpakning har Finax sin nye design og inneholder fire porsjonsbrød. Brødene er ferdige på 8-10 minutter i ovnen og er best når de er nystekte.
Finax Glutenfrie Fiberruter.
Et sunt alternativ for den som ønsker mer fiber og karakter. Brødet er toppet med sprø lin-, solsikke- og sesamfrø og er krydret med de gode brødkrydderiene spisskum, fennikel og koriander. Fiberrutorna inneholder ikke melk. Vekt 4 x 75g.
Finax Glutenfrie Minibagetter.
Smakfulle lyse bagetter med den rette, sprø skorpen. Som tilbehør til maten eller hvorfor ikke ta dem med på jobb eller på utflukten. Vekt 4 x 67g.
Finax Glutenfria Lantbröd.
Innholdsrike og smakfulle brød som er gode å spise bare som de er. Vekt 4 x 75g.
Finax Glutenfria Ciabatta.
Lekre, lyse brød som passer bra til mye mer enn kun italiensk mat. Vekt 4 x 70g.

Diagnosen glutenintoleranse øker i befolkningen. Størst er økningen blant barn og ungdommer. Ifølge nye opplysninger fra flere europeiske land, og også Norge, er forekomsten av sykdommen én av 100 i befolkningen. De som får diagnosen cøliaki har behov for spesialkost uten gluten. Gluten finnes i brød, pasta eller annen mat som inneholder hvete, korn, rug og i enkelte tilfeller havre. Hvis en i familien blir glutenintolerant, påvirker det hele familiens matvaner.

Innenfor kategorien spesialprodukter till glutenintolerante og melkeallergikere er Finax markedsledende i Norden på glutenfrie blandinger og mysli. Produktene finnes i dag i 15 land.

Familiebedriften Finax AB i Helsingborg utvikler og markedsfører kornbaserte næringsmidler som mysli, brødblandinger og mel. På slutten av 70-tallet ble Finax Sunt & Gott lansert, den første svenske myslien, som fortsatt er en av Sveriges mest velkjente. Finax glutenfrie produksjon startet i 1983.
Finax er en del av Abdon Mills som omsetter for over SEK 4,5 milliarder og driver virksomhet i et titalls land.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1416Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.