Fisk


Oppdatertdato: 2006-07-04 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: David Munns


Ny fristende, informativ kokebok om fisk og annen sjømat. Og denne boken gir en virkelig lyst på en fiskemiddag.

Fisk og sjømat er alltid populære valg når man går ut og spiser, men mange kvier seg for å tilberede retter med slike råvarer hjemme. Med det stadig økende tilbudet hos dagens fiskehandlere og i supermarkedenes fiskedisker kan bare det å velge fisk virke skremmende, og tilberedning av fisk har tradisjonelt blitt sett på som vanskelig og tidkrevende. I denne boken vil Aldo Zilli, ledende kjøkkensjef og sjømatekspert, avmystifisere dette delikate og sunne kjøkken og demonstrere hvordan man kan tilberede fisk og sjømat på enkle måter, men med de lekreste resultater.

Boken er delt i fem hovedkapitler: Rundfisk, flatfisk, fet fisk, eksotisk fisk og skalldyr. De innledes med en presentasjon i bilder og tekst av arter som hører innunder kapitlene, og informative trinn-for-trinn-bilder som viser hvordan man renser og fileterer fiskene. Så følger oppskrifter på velsmakende og svært varierte retter inspirert fra middelhavsområdet og orientalske land så vel som mer nærliggende strøk. Alle rettene er illustrert med fristende fotografier. Her fins oppskrifter på alle våre vanlige fiskeslag til de mer spesielle. Men alternativer er alltid med, og det gjør at alle oppskrifter kan brukes av alle.

Eksempel er denne:

Grillet laks med potetsalat.

Dette er ikke bare en sommerrett - du kan steke laksen i grillpanne eller sette den under grillen i stekeovnen. Cajunkrydderet samler retten på en fin måte.

Til 4 personer
4 ss ekstra virgin olivenolje
1 ss cajunkrydder
1 ts malt ingefær
1 ts kajennepepper
1 ss soyasaus
Salt og nykvernet pepper
4 lakseskiver av 250 g
500 g kokte nypoteter
2 hardkokte egg
1 liten rødløk finhakket
3 ss hakket persille
6 ss majones

Slik gjør du:

1 Bland olje, cajunkrydder, ingefær, kajenne, soyasaus og pepper i en bolle. Legg laksen i en lav form, og hell marinaden over. Dekk til, og la formen stå i kjøleskapet i 1 time. Snu fisken av og til.
2 Skjær potetene i to, hakk eggene grovt, og bland dem med rødløk, persille og majones. Salt og pepre, og la dem stå i kjøleskapet fram til servering.
3 Varm grillen. Ta lakseskivene opp av marinaden og legg dem på grillen. Stek dem i 3-4 minutter, pensle med marinade, og snu dem. Gjenta med den andre siden.
4 Server lakseskivene med potetsalat til.

Alternative fiskeslag:
torsk, ørret, steinbit

En viktig fordel ved boken er at Zilli hele veien gir forslag til alternative fiskeslag som kan bruke i oppskriftene.

Aldo Zilli
FISK
Fra reker til sverdfisk
Oversatt av Dorte Erichsen
143s.
Kr 299,
CappelenLegg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:858


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.