Fiskesprell også i barneskolen!


Oppdatertdato: 2010-02-06 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Godfisk


Fiskesprell har blitt en stor suksess i barnehager og ungdomsskoler rundt om i landet. I ungdomsskolene har prosjektet nådd 97% av elevene. Nå skal prosjektet utvides til alle landets barneskoler.
Fiskesprell inngår i faget Mat og Helse og setter søkelys på sunn mat og gir tilgang til nye og spennende sjømatoppskrifter. I tillegg kan skoler som melder seg på få et utstyrsløft på skolekjøkkenet. De 200 første skolene som melder seg på nettsiden fiskesprell.no vil få en gratis Foodprosessor fra Fiskesprell-prosjektet. Prosjektleder Asbjørn Rørtveit håper at interessen vil bli like stor som i barnehager og ungdomsskoler. - Neste generasjon behøver mer informasjon om sunne matvaner, og det er fantastisk at opplæringen Fiskesprell tilbyr, også tas inn i barneskolen, sier Rørtveit.

Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet og Eksportutvalget for fisk. Prosjektet er en direkte oppfølging av regjeringens "Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen 2007-2011". Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen er meget engasjert i prosjektet og ser frem til at hele grunnskolesystemet får være med på Fiskesprell. - Kostholdsvanene som etableres tidlig i livet har stor betydning for hva vi spiser som voksne. Positive budskap fra foreldre, barnehageansatte og lærere styrker gode spisevaner, sier fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen. Det er utviklet et undervisningsopplegg samt et elevhefte som er spesielt tilpasset elever i 5. og 7. klasse. Fiskesprell har satset på en bred faglig plattform, som gjør at aktivitetene også er relevante i andre fag enn Mat og Helse.

Prosjektet er utformet i samarbeid med Helsedirektoratet og Nasjonalt institutt for ernærings og sjømat forskning (NIFES). Prosjektet mottar også økonomisk støtte fra fiskesalgslagene. Målet er å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og gi de unge gode smakserfaringer. Gjennom Fiskesprell får ansatte i barnehager og skoler tips og råd om hvordan sjømat lages og presenteres med ungdommelig vri. Innbydende oppskrifter, kokebøker og annet materiell skal friste barna og ungdommen til å kokkelere selv og slik utvikle gleden over det havet kan by på.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1809Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.