Flere griller miljøvennlig


Oppdatertdato: 2010-07-27 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: matprat.no Kilder: Matprat.no


Over halvparten av oss lager mat på engangsgrill, men stadig flere vurderer å kutte den ut. - En flergangsgrill gir bedre smak på maten og er mer miljøvennlig, sier Oda Christensen i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Vi har alle sett dem; aluminiumstårnene med engangsgriller som står stablet ved overfylte søppelkasser, morgenen etter en fin grilldag. Videre innover i parken ligger engangsgrillene og annet avfall overalt, og flere steder er det brent svarte hull i gresset.
En nasjonal undersøkelse fra Synovate og Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, gir håp om at nordmenns grillvaner er i ferd med å bli mer avanserte. Mens én av ti av oss planlegger å bruke engangsgrillen oftere i sommer, har tre av ti tenkt å ta fram engangsgrillen sjeldnere enn vi har gjort tidligere somre.

Grilling er folkesport

- Dette er i så fall en svært positiv utvikling. Vi har i mange år anbefalt nordmenn å bruke flergangsgrill. Det gir mindre avfall, og ikke minst mye bedre smak. Grilling er så utbredt i Norge at man nesten kan kalle det en folkesport, og da bør utstyret være i orden, sier Oda Christensen i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
(Pressenytt)

10 tips for grillsuksess:

  1. Bruk mørt kjøtt! Svin og lam er som oftest mørt, men storfekjøtt må være av biffkvalitet for å gi best mulig resultat
  2. Fettmarmorert kjøtt er saftigere enn helt magert kjøtt
  3. Kjøttet bør ha romtemperatur når du legger det på grillen
  4. Griller du med kull, må tennvæsken få tid til å trekke skikkelig inn. La grillen bli ordentlig varm, begynn å grille når kullene er dekket av et grått askelag
  5. Pensle grillristen med olje
  6. Salte og pepre kjøttet før du legger det på grillen
  7. Grill med sterk varme og snu kjøttet ofte, store kjøttstykker trenger ikke så sterk varme
  8. Har du lokk på grillen? Steker du større stykker, kan du sette på lokket når kjøttet har fått stekeskorpe
  9. Bruk grillklype og ikke gaffel, ikke stikk eller press på kjøttet. Da renner saften og den gode smaken ut
  10. Tørk av marinert kjøtt, så unngår du brent skorpe

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1941
Sommermat.Rask mat.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.