
Over halvparten av oss lager mat på engangsgrill, men stadig flere vurderer å kutte den ut. - En flergangsgrill gir bedre smak på maten og er mer miljøvennlig, sier Oda Christensen i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Vi har alle sett dem; aluminiumstårnene med engangsgriller som står stablet ved overfylte søppelkasser, morgenen etter en fin grilldag. Videre innover i parken ligger engangsgrillene og annet avfall overalt, og flere steder er det brent svarte hull i gresset.
En nasjonal undersøkelse fra Synovate og Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, gir håp om at nordmenns grillvaner er i ferd med å bli mer avanserte. Mens én av ti av oss planlegger å bruke engangsgrillen oftere i sommer, har tre av ti tenkt å ta fram engangsgrillen sjeldnere enn vi har gjort tidligere somre.
Grilling er folkesport
- Dette er i så fall en svært positiv utvikling. Vi har i mange år anbefalt nordmenn å bruke flergangsgrill. Det gir mindre avfall, og ikke minst mye bedre smak. Grilling er så utbredt i Norge at man nesten kan kalle det en folkesport, og da bør utstyret være i orden, sier Oda Christensen i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
(Pressenytt)
10 tips for grillsuksess:
- Bruk mørt kjøtt! Svin og lam er som oftest mørt, men storfekjøtt må være av biffkvalitet for å gi best mulig resultat
- Fettmarmorert kjøtt er saftigere enn helt magert kjøtt
- Kjøttet bør ha romtemperatur når du legger det på grillen
- Griller du med kull, må tennvæsken få tid til å trekke skikkelig inn. La grillen bli ordentlig varm, begynn å grille når kullene er dekket av et grått askelag
- Pensle grillristen med olje
- Salte og pepre kjøttet før du legger det på grillen
- Grill med sterk varme og snu kjøttet ofte, store kjøttstykker trenger ikke så sterk varme
- Har du lokk på grillen? Steker du større stykker, kan du sette på lokket når kjøttet har fått stekeskorpe
- Bruk grillklype og ikke gaffel, ikke stikk eller press på kjøttet. Da renner saften og den gode smaken ut
- Tørk av marinert kjøtt, så unngår du brent skorpe
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1941