Flere lokalprodusenter i butikk


Oppdatertdato: 2013-12-15 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Norgesgruppen


NorgesGruppen har rundt 400 lokale produsenter med om lag 2000 produkter representert i sine butikker – stadig kommer flere til.
I MENY-butikkene i Telemark jobber de aktivt for å knytte til seg lokalmat fra produsenter i hjemfylket.

- Per i dag jobber vi med tjue produsenter som tilbyr lokale kvalitetsprodukter. Vi har mye spennende på gang, så før året er omme kan kundene trolig nyte godt av et enda bedre lokalvareutvalg i våre butikker, sier ferskvarekonsulent John Larsen.

Økning i salget

I år kjøper nordmenn lokalmat for mer enn tre milliarder kroner, det er 8,4 prosent mer enn i fjor. Lokalmat øker dobbelt så fort som matmarkedet ellers, viser tall fra Matmerk. Det merker butikksjef Thomas Holen på MENY Saga i Telemark godt.

- Kundene er nysgjerrige og åpne for å smake på nye varianter med egenart. Lokale varer er etterspurt i butikken og selges fort ut, sier han.

Utsolgt første uken

Spekemat, bakverk, fisk, kylling, pølser, drikkevarer og frukt, butikken har lokalmat i mange kategorier. I september var Fjellbryggeriet på plass i butikken med sine lokale øl-varianter - og bare i løpet av den første uken ble hele bestillingen utsolgt.

- Overveldene, sier lokal brygger Aasmund Rinde og legger til at det er gøy at kundene ser verdien av håndtverket og jobbingen som ligger bak.
Snart er det hjemmelagde ølet fra Fjellbryggeriet i salg i alle MENY-butikkene i Telemark.

- Jeg og kona driver sammen, og har begge jobber ved siden av. Selv om det blir brygging både kveld og natt for å møte etterspørselen, er det utrolig gøy. Vi har fått en flying start gjennom samarbeidet med NorgesGruppen, sier han.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2811


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.