Flere nye økologiske produkter fra Nordgården lansert


Oppdatertdato: 2009-03-13 Tema: Økologisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Nortura Kilder: Nortura


Under merkevarenavnet Norgården lanserte Nortura nylig flere økologiske kjøttprodukter på én gang, og mer skal det bli.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk ønsket Norturas store satsing på økologiske produkter av kjøtt og egg velkommen. Forbrukerne har lenge etterspurt et større tilbud av økologiske produkter, hvilket regjeringen blant annet har lagt til grunn når de satt målsettingen om å nå 15% økologisk landbruk i 2015. På en pressekonferanse i regi av Økologiske Norgården understreket han behovet for samarbeid mellom alle aktører for å nå målet.
Brekk var også svært tydelig på at den økede satsingen på økologisk landbruk er positivt for konvensjonelt landbruk. Satsingen er viktig for miljøet, og driver utviklingen i riktig retning. Han påpekte at vi her snakker om et viktig verdivalg for norsk matforbruk, og at landbruksdepartementet støtter oppunder gjennom økt tilskudd til bønder som ønsker å drive økologisk.
Jon Eskedal, konserndirektør marked i Nortura, sier at de ved å samle all økologisk mat i konsernet under den nye merkevaren Økologiske Norgården tilbyr et bredere sortiment og en mer kraftfull satsing. Med et tydelig og moderne design mener han også at forbrukerne enklere skal finne produktene i butikkene.
Norge ligger et stykke bak våre naboland når det gjelder økologisk landbruk . Danmark er det skandinaviske landet som har høyest andel økologisk omsetning i dagligvarehandelen, med nærmere 5%.

Tabellen viser tall fra noen av våre naboland. Alle tall er ca.
LandOmsetning økologisk Omsetning økonomisk Andel økologisk Økning fra 2007
Sverige 3,8 mrd. 3.0% 26%
Danmark 4,2 mrd 5,0% 22%
Tyskland 44 mrd 3,0% 18%
Norge 1,0 mrd 0,6% 30%

I 2008 ble det i Norge omsatt økologiske produkter for ca. 900 millioner norske kroner i dagligvarehandelen. Melk utgjør den største delen av dette (ca 170 mill, 3,5% andel økologisk), egg ligger på tredje plass (ca 60 mill, 4,5% andel økologisk) mens kjøtt fortsatt har en veldig liten andel.
Tron Skarpenes, kjededirektør i Ultra, representerte NorgesGruppen på pressekonferansen og var spesielt takknemlig for Norgården sin satsing på ferskt kjøtt . Han mener det er viktig med god bredde i produktspekteret, slik at økologiske produkter blir tilgjengelig for flere, og ikke bare for spesielt interesserte. NorgesGruppen har som mål å øke økologisk omsetning med 25% hvert år.

Følgende økologiske produkter er nå tilgjengelige fra Nordgården.Økologiske egg
Økologiske egg legges av høner som har tilgang på frisk luft når de måtte ønske det og selvfølgelig spiser de økologisk fór.

Økologisk Kyllinglår og Økologisk Kyllingbryst
Økologisk kylling har tilgang til frisk luft og den spiser selvfølgelig økologisk fór. Den fóres nesten dobbelt så lenge som konvensjonell kylling og er derfor også vesentlig større når den slaktes.

Økologisk storfe
Økologisk Entrecôte, Økologisk Karbonadedeig, Økologisk Kjøttdeig, Økologisk Oksestek, surret, Økologisk Høyrygg og Økologisk Ytrefilet

Økologisk lam
Økologisk Fårikålkjøtt av lam, Økologisk Lammelår, helt

Økologisk pålegg
Økologisk Fårepølse
Økologisk Roastbiff
Norgården Økologisk Roastbiff er kun krydret med salt og pepper og deretter stekt til riktig kjernetemperatur - slik du ville gjort det hjemme på kjøkkenet.

Økologisk ferdigmat
Økologiske Karbonader

Om Norgården

Økologiske Norgården er en merkevare i Nortura BA. Nortura BA er organisert som et samvirke eid av 28 000 bønder. Selskapet har en årsomsetning på ca 17 milliarder kroner, med industrivirksomhet i 37 kommuner over hele landet og har ca 6 500 medarbeidere. Norgården er selskapets økologiske satsing med start høsten 2008. Norgårdens produkter er 100 % økologiske. Kjøttet kommer fra dyr som får leve så nært opp til sine naturlige instinkter som mulig, med stor bevegelsesfrihet, mye lys, frisk luft og økologisk for.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1537
Norsk mat.Produkttester.
Selskapsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.