Flytende glukose. nyhet fra Dr. Oetker.


Oppdatertdato: 2011-05-28 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Dr. Oetker


Nå er flytende glukose endelig tilgjengelig i den norske dagligvarehandelen.
Her i Norge er Dr. Oetker mest av alt kjent for sin frossenpizza, men i resten av Europa er de vel så kjente for sine bakeprodukter. Det var med utvikling av bakepulver på bakrommet til et apotek i Bielefeld det hele begynte for 130 år siden, nå lanseres flytende glukose i den norske dagligvarehandelen.

Konsistensen i vingummi, smidigheten i marsipan og icing, den deilige smaken av myk konfekt - alt dette får man når man bruker flytende glukose, eller glukosesirup som det også heter. Glukose hindrer at massen sukrer seg, og har lenge vært konditorer og mesterkokkers hemmelighet. Et glass inneholder 140 gram, som tilsvarer ca. 4 spiseskjeer.

Tips:
Om det er vanskelig å myke opp glukosen, bruk en varm skje eller dypp glasset i varmt vann.

Om Dr. Oetker

På bakrommet til et apotek i Bielefeld begynte hele historien i 1891: Den unge apotekeren Dr. August Oetker jobbet sene kvelder med apotekervekten, morter og ulike pulver. Det han etter mye arbeid utviklet, revolusjonerte baking: Bakepulveret Backin.

Den eksakte mengden med bakepulver som man trengte til et pund mel, ble porsjonert ut i små poser. På grunn av det nøyaktige blandingsforholdet og kvaliteten på råstoffene, kunne Dr. Oetker garantere at hver kake ble vellykket.

Mye siden skjedd den gang, men Dr. Oetkers fokus på vellykkede kaker har vært der helt siden begynnelse. I Norge er nok Dr. Oetker mest kjent for pizza, men dette er bare ett av de tre kjernesortimenter. Produktsortimentet blir stadig utvidet.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2158Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.