
Som første hotellkjede i landet, tar Nordic Choice Hotels i bruk Debios serveringsmerker. I løpet av høsten vil Debios serveringsmerke i bronse være å finne på kjedens 86 hoteller, noe som betyr at 20.000 hotellgjester vil ha 15 økologiske produkter å velge mellom - hver dag.
Les hele saken hos Debio
– Nordic Choice-kjeden har forstått noe viktig når de tilbyr økologisk servering på sine hoteller. I likhet med andre store aktører, som for eksempel Øya-festivalen og Molde Jazzfestival, bidrar de til å styrke en produksjon som Regjeringen mener er viktig, sier Erlend Grimstad, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet. Tidligere i år sørget departementet for å forenkle regelverket, slik at det blir lettere for serveringssteder å tilby økologisk mat.
Nordic Choice har det siste året spisset den økologiske satsningen mot utvalgte økologiske produkter. For eksempel er all kaffe og alle skallegg som serveres gjestene økologiske. Bare i fjor serverte de norske Nordic Choice-hotellene 1600 kopper økologisk kaffe hver time, og kjøpte 3,5 millioner økologiske skallegg.
Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo er det første hotellet som mottar merket. Utover høsten vil bronsemerket være å finne på alle norske Nordic Choice-hoteller. Debios nye merkeordning kan benyttes av hoteller, restauranter, hoteller, kaféer, kantiner og andre virksomheter som ønsker å profilere økologisk mat og drikke på en tydelig måte. Merkeordningen har tre nivåer, bronse, sølv og gull - avhengig av hvor mye økologisk som serveres.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2725