Første NYT NORGE-merkede mel i butikk


Oppdatertdato: 2013-10-09 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: NYT Norge/Matmerk


Kvelde Mølle i Larvik i Vestfold er en av Norges få gjenværende bygdemøller. Nå er Kvelde Mølle ute i butikk med det første NYT-Norge-merkede melet. Kvelde Mølle produserer kvalitetsmel malt på gammeldagse steinkverner.
- Det er utrolig artig at vi nå har et mel ute i butikken som vi kan garantere er 100 prosent norsk, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk.

En del av Kveldes identitet

Kvelde er et lite lokalsamfunn. Kvelde Mølle, som er en av Norges få gjenværende bygdemøller, har revet korn av rug, spelt, havre og hvete siden 1916. Kvelde Mølle produserer kvalitetsmel malt på gammeldagse steinkverner. Dette gjør at kornet blir revet på en annen måte og får etter manges mening bedre egenskaper, blant annet bedre vannopptak på bakst. Bedriften har full kontroll på hele verdikjeden og kan spore melet tilbake til åkeren. Nå er Kvelde Mølle ute i butikk med det første NYT-Norge-merkede melet.

Les mer om mel fra Kvelde Mølle hos Matmerk
Mer om Kvelde Mølle på eget nettsted

NYT NORGE

Nyt Norge er utviklet av Matmerk sammen med de mest sentrale aktørene innen produksjon og handel med mat i Norge og er et informasjonsmerke for norsk mat. Hovedkravene i merkeordingen er at produktet må være basert på 100 prosent norske råvarer, og må være produsert i Norge. For sammensatte produkter er kravet til norske råvarer 75 prosent. Norskprodusert mat har fått en ny profil i merkeordningen Nyt Norge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2739
Slanking.Lavkarbo.
Lapskaus.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.