
Julen er høytid for desserter og søte fristelser. Nå kan du enkelt lage spennende konfekt og deilige drinker. Baileys
forbereder julen med flere nye oppskrifter på søte og tradisjonelle nytelser.
Tradisjonelt har Baileys stort sett blitt drukket sammen med eller i kaffen, men den verdenskjente drikken kan brukes til så
mye mer. Konfekt med smak av Baileys, eller deilige Baileys Matinies, er perfekt for deg som liker å kose deg med noe søtt
og spesielt for deg som elsker Baileys.
Med de ulike smaksvariantene til Baileys kan du variere etter lyst og humør. Ved siden av Baileys Original kommer den
populære likøren i smakene Coffee, Mint, Créme Caramel og Hazelnut.
Prøv en av de fire Baileyskonfektene, eller en Baileys Martini, til julelunsjen, familiemiddagen eller til nyttårsfesten.
Baileys konfektkuler (ca.35 stk)
400 g marsipan
50 g mandler- med eller uten skall
5 ss Baileys Karamell
200 g sjokolade- mørk eller lys
100 g kakao- mørk eller lys
Grovhakk mandlene,
og rist disse i en varm stekepanne.
Elt så sammen marsipan
og Baileys og tilsett mandlene.
Bland godt til du får en jevn masse.
Sett blandingen 30 minutter i kjøleskap.
Rull runde kuler i passende størrelse,
og legg de på et brett dekket med bakepapir.
Sett kulene tilbake i kjøleskap.
Smelt sjokoladen i vannbad,
og gjør klart et brett dekket med kakao.
Dypp så en og en kule i sjokoladen
og rull de på brettet med kakao.
La sjokoladen stivne og rist av kakao.
Baileys mini muffins (ca.70 stk)
150 g sjokolade
100 g smør
1 dl melk
1 dl Baileys Coffee
3 egg
200 g sukker
250 g mel
1 ts bakepulver
2 ts kakao
Glasur:
150 g smør
200 g melis
3 ss Baileys Coffee
Smelt smør i en kjele og tilsett sjokolade, melk og Baileys Coffee. La dette smelte sammen til en jevn masse. Pisk så eggene
sammen med sukker til en tykk eggedosis. Bland forsiktig sjokoladeblandingen i eggedosisen, og tilsett siktet mel, kakao og
bakepulver. Bland alt godt sammen.
Ha så røren i små muffinsformer, bruk gjerne en sprøytepose.
Stekes i ovn ved 180 grader, i ca. 8 min. Romtemperert smør blandes med melis og Baileys Coffee. Pisk dette godt sammen og
ha glasuren over i en sprøytepose. Da muffinsene er avkjølt, has glasuren på.
Baileys sjokoladetrøfler(ca. 40 stk)
300 g mørk sjokolade (70%)
2 dl fløte
1 dl Baileys Mint
1 vaniljesang
1 ss usaltet smør
Kok opp fløte i en kjele, og ha i vaniljestang. Vaniljestangen deles i to med en kniv, og frøene skrapes ut. Tilsett Baileys
Mint, og hell den varme blandingen over oppkuttet sjokolade. Bland forsiktig. Da blandingen er noe avkjølt røres smøret inn.
Ha massen i en sprøytepose, og la den avkjøles.
Sprøyt lange remser ut på et brett med bakapapir, og kutt opp i passende biter, ca. 2 cm. Legg så brettet tilbake i
kjøleskap. Smelt sjokoladen i vannbad, og gjør klart et brett dekket med melis. Dypp så en og en bit i sjokoladen og rull de
på brettet med melis. La sjokoladen stivne og rist av melis.
BaileysBrownies
150 g mørk sjokolade
125 g usaltet smør
175 g sukker
2 egg
90 g hvetemel
70 g hvit sjokolade
50 g valnøtter
1 dl Baileys Orginal
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smør. Visp sammen egg og sukker til eggedosis. Hell så sakte i blandingen av sjokolade
og smør og bland godt sammen. Sikt i melet og rør sammen før du tilsetter Baileys Orginal.
Hakk opp den hvite sjokoladen
og valnøttene i biter og rør dette forsiktig inn i røren. Hell så røren over i en godt smurt langpanne på ca 20×30 cm. Stek
brownies i ovnen ved 180°C i ca.30 min. Stikk med en kakestikke i midten av kaken, og litt deig skal henge igjen på pinne.
La kaken avkjøles før den deles opp i passende biter.
Baileys Espresso Martini
4 cl Baileys
2 cl Smirnoff Vodka (Gjerne vanilje vodka)
1 shot espresso eller 4 cl sterk kaffe
Isbiter
Shakes med is i en shaker og siles i et martiniglass, deretter shakes fløte til den nesten blir krem og helles forsiktig
over slik at det blir et "lokk" på drinken.
Baileys Mint Chocolate Martini
6cl Baileys Mint Chocolate
2cl vodka
Isbiter
Shakes med is i shaker og siles over i et martiniglass.
Baileys Coffee Cinnamon
4 cl Baileys
Varm melk
Sterk kaffe
Litt kanel
Mørk sjokolade
Ha to biter mørk sjokolade i bunnen av et glass.Hell kaffe over og rør til sjokoladen har smeltet
Varm melk til den skummer. Ha i melk og deretter Baileys. Dryss kanel på toppen.
Baileys Frappé
4-6 cl Baileys Hazelnut pr servering
Isbiter
Fyll blenderen med isbiter og Baileys slik at isbitene så vidt flyter. Blend godt og server i et whiskyglass eller longdrink
glass, gjerne med sugerør. Rasp gjerne litt sjokolade på toppen eller pynt med finhakkede hasselnøtter.
Om Baileys
Baileys består av en unik sammensetning av fersk, irsk fløte, irsk whiskey, kakao og vanilje. Whiskyen som blir brukt i
Baileys er en trippel destillert pot - still whiskey. Baileys inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer og garanterer den
samme høye kvaliteten i 24 måneder fra produksjonsdato. Norge har det fjerde høyeste konsumet pr kapita på verdensbasis,
salget i Norge var på 783 785 flasker Baileys i 2008. Det konsumeres 2260 glass hvert minutt verden over.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2049