Fra lotto til laks


Oppdatertdato: 2010-08-31 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Godfisk, Astrid Hals


Etter over ti år som fast lørdagsgjest i tv-stua flytter Hilde Wøhni Joakimsen seg til en annen del av huset. Som ambassadør for norsk laks skal Lotto-Hilde vise nordmenn hvordan de kan lykkes med laks på kjøkkenet. Sammen med Eksportutvalget for fisk har hun akkurat spilt inn seks reklamefilmer som skal vises på tv til høsten.

- Opptakene har gått kjempefint. Jeg er veldig glad i laks selv og synes det er et kjempegodt produkt å fronte. Målet om å få flere til å spise laks er noe jeg synes er viktig. Det er sunt, godt og enkelt, sier Joakimsen som skal vise nordmenn hvordan man lager laks som hverdagsmat.

I to dager har Wøhni Joakimsen jobbet konsentrert sammen med kokk Harald Osa for å lage reklamefilmer som er planlagt vist på norske betalkanaler i 2010 og 2011. Mens mesterkokken har kvalitetssikret oppskrifter og smak, har Wøhni Joakimsen stått for kokkeleringen. I følge Osa er oppskriftene enkle og uten krav til avanserte kokkeferdigheter.

- Det lukter så godt her at jeg skulle ønske det kunne komme med på tv, sier Osa. Han skryter at sin kjøkkenpartner og lover at tv-seerne vil få se en matglad og inspirerende frontfigur på tv utover høsten.

I følge Osa er det et hovedpoeng å få frem hvor enkel laksen er å lykkes med. Den er enkel å tilberede, rask å gjøre ferdig og lett å få saftig, forklarer kokken.

For den tv-vante Joakimsen har opptakene gått som en lek. – Det er ikke så stor forskjell på denne jobben og det jeg tidligere har gjort for Fabelaktiv og Norsk Tipping. Den største forskjellen er vel at lottokulene er byttet ut med god mat, sier en smilende Hilde Wøhni Joakimsen.

Joakimsen har den siste tiden ikke bare flyttet fra tv-stua til kjøkkenet. Jobben for Norsk Tipping er avsluttet og nå i høst er hun informasjonsansvarlig for Nordkapp Filmfestival før hun i oktober begynner i NRK Finnmark.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1967
Norsk mat.Hverdagsmat.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.