Frisk. mett og glad


Oppdatertdato: 2008-03-25 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Tove Kristin Breistein


På pulten min dumpet det nylig ned en ny kokebok. Og jeg tenkte mitt når den kalte seg GI kokeboken for hele familien, og tittelen var "Frisk, mett og glad". Men her ble jeg positivt overrasket.

Gjennom de siste årene har jeg sett gjennom flere titalls kokebøker som tar for seg alle mulige oppskrifter, dietter mm, og mye av det er dårlige greier. Vi har og selv prøvd å lage retter fra noen av disse bøkene med veldig varierende resultat. Og noen av bøkene skulle ikke vært utgitt engang, da en fort merker at forfatteren bak ikke har kokkeutdanning. Og det er derfor jeg nå har begynt å sende nye kokebøker med min sønn på jobb, hvor da 4-5 restaurantkokker får anledning til å vurdere den.
Og her kommer det en bok som ble godkjent av kokkene og som jeg selv virkelig anbefaler!

Min mening om boken

Boken Frisk, mett og glad er en oversiktlig kokebok hvor alle retter er enkle å lage, godt forklarte og oversiktlige.
Oppskriftene tar for seg alt fra frokost, småretter, salater til middag, desserter og noen kaker. Og hele boken er lett krydret med matfakta og tips fra forfatteren.
Råvarene får man kjøpt i vanlige butikker, med unntak av noen besøk i helsekost/innvandrer butikker.
Alle oppskrifter er som tittelen sier, litt mer helsebringende og lettere enn vanlige oppskrifter. Forfatteren har på en diskret måte byttet ut de tyngre ingrediensene med lettere og sunnere varianter. Her det ganske høy "kesam" faktor uten at det gjør noe.
Og når forfatteren er kokk med mange års praksis fra Grand Hotell og konsulent for Fedon Lindberg, så skorter det ikke på kompetansen.
Og kommentarene fra restaurantkokkene "mine" var udelt positive. "Lett og oversiktlig", "smakfull", "kan vi kopiere noen av oppskriftene for bruk i restauranten?".

Gourmand world cookbook awards 2007

Boken Frisk, mett og glad er også nominert som den beste boken i Norge i Kategorien "Best Health and Nutrtion Cookbook"
Dette er en prisutdeling som vil foregå i London 13.april. Og dette er en slags kokebøkenes "Oscar".

Info fra forlaget.

Frisk, mett og glad er kokeboken for de matglade som også er opptatt av hva maten inneholder. I boken er det over 80 oppskrifter på retter til alle måltider. Maten både smaker fantastisk og er helsebringende, ikke bare for dem som vil spise mat med lav GI, men for alle. Rettene er basert på deilige råvarer: ferskt kjøtt og fisk, masse grønnsaker og frukt. Her finner du også raske middager og mellommåltider som passer godt i en travel hverdag, til og med desserter og kaker i sunnere varianter. Forfatteren gir dessuten generell veiledning om hvordan man kan spise sunnere. Oppskriftene er enkle og greie, og er en flott inspirasjonskilde for alle som ønsker å lage mat fra bunnen av uten å slite seg ut på kjøkkenet.

Harde fakta

Tittel: Frisk, mett og glad
Forfatter: Per Lauritz Lien
Sider: 164
ISBN: 9788205373457
Innbundet
Pris kr 349,-
Forlag: Gyldendal
Illustratør: Tove Kristin Breistein

Kjøp boken her hos Bokkilden.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1294Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.