Frisk spesialitet i butikkhyllene


Oppdatertdato: 2013-11-06 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Norgesgruppen


Gründer og bonde Hans Arild Grøndahl trodde ikke det var mulig for noen år siden, men hard jobbing og tro på eget produkt har gjort at han har lyktes. Nå er den lokale og økologiske ferskosten Nýr på plass i utvalgte NorgesGruppen-butikker.

- Samarbeidet med NorgesGruppen innebærer at forbrukere som før kun fikk Nýr når de var ute og spiste nå får muligheten til å kjøpe i butikk og bruke det hjemme. Nýr har blitt etterspurt flere steder i Norge og jeg er veldig glad for at NorgesGruppen og MENY/ULTRA har åpnet opp for salg i Østlandsregionen, sier Grøndahl.
Han er både kry, stolt og glad, og refererer også til kuene på gården. Gründeren og bonden er nemlig en ihuga forkjemper for at de 21 melkekyrne som bidrar til produktet Nýr skal ha det bra, der på Grøndalen Gård i Nes i Akershus. Og han snakker mye og varmt om lykkelige kuer med glimt i øyet.

- Kuene her på gården har kalven hos seg i to måneder etter fødselen, kua får rett og slett lov til å være mor. Det gjør noe med kvaliteten på melken, og er med på å gjøre Nýr til Nýr. Jeg er begeistret over at NorgesGruppen bidrar til å tilgjengeliggjøre en ferskost av melk fra lykkelige kuer.
Siri Hansen-Barry er kategoriansvarlig for flytende meieri og ost i MENY/ULTRA og har jobbet med Hans Arild Grøndahl og produktet Nýr i lang tid.

- Dette er et kvalitetsprodukt som før det kom ut i butikk har fått gode skussmål og var godt kjent i kokkebransjen. Produktet er unikt på smak og har mange bruksområder, noe vi i MENY/ULTRA også ønsker at kundene våre skal få ta del i, sier Hansen-Barry.
Det handler om å spre matglede og å tilby forbrukerne produkter som kan bidra til dette – gjerne servert med en god porsjon engasjement og skaperkraft.

- Forbruker er nok mer bevisst historien rundt varen og verdien dette gir enn tidligere. Produkter fra mindre produsenter er varer som har en veldig bra kvalitet og som oftest er et håndverk. Hans Arild og Nýr er et godt eksempel på dette; flotte, grunnleggende verdier når det gjelder dyrevelferd og sitt eget gårdsmeieri hvor han personlig legger hånd på verket, sier hun.
Nýr er tilgjengelig i alle ULTRA-butikkene, på Jacob’s og Centra Colosseum og på MENY Colosseum , MENY Bjølsen, MENY Skøyen, MENY Røa og MENY CCvest. Kanskje vil også flere butikker MENY-butikker tilby produktet på sikt. Og i mens vi venter er det stadig lykke på Grøndalen gård i Akershus.

- Det er mye jobb, men føles helt riktig, både for kuene og meg. Jeg må jo også nevne at jeg har fått mye hjelp av kona og familien i produksjonen, uten dem hadde det ikke gått, sier den engasjerte gründeren og bonden.
Visste du at Nýr også har fått Spesialitetsmerket? Formålet med merkeordningen Spesialitet er å bidra til større mangfold og verdiskaping i norsk matproduksjon. Det er stiftelsen Matmerk som forvalter merkeordningen.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2791
Slanking.Rask mat.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.