Frode Helberg fra Stavanger er Årets Grønne Kokk!


Oppdatertdato: 2004-11-21 Tema: Frukt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Kokkenes Mesterlaug Oslo og Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker har kåret Årets Grønne Kokk 2004: På Publikumsmessen på Lillestrøm ble det kokken Frode Helberg fra Stavanger som gikk av med seieren lørdag ettermiddag - i en meget jevn konkurranse med svært høyt nivå.

– Det er en stor utfordring å komponere en tre-rettes meny basert kun på frukt og grønt, sier årets vinner, Frode Helberg (21) fra Stavanger, der han til daglig jobber som kokk i Ostehuset.
– Dette var en konkurranse det var virkelig deilig å vinne, sier han, som sågar var den yngste deltakeren. Han var enig i at det var høyt nivå i årets konkurranse, som hadde seks finalister.
– Ja, det var hard konkurranse. Man må tenke veldig kreativt for å skille seg ut, tror jeg. Jeg dro inn noen elementer fra asiatisk mat for å få frem den gode smaken, og det så det ut til at jeg lyktes med, sier Helberg. Vinner-menyen bestod blant annet av fritert potetpuré med trøffel, varm gelert rotgrønnsaks-terrin, og eple-sorbet med maskarone-krem til dessert.
Fra før av er Frode Helberg veldig glad i frukt og grønnsaker, og har poteten som en av sine favoritter. Men hvilken potet liker han best?
– Mandelpoteten. Den er den beste, sier en glad vinner og forsvinner ut til jublende venner.

Rekkefølgen
Juryen bestod av norske toppkokker, og rekkefølgen etter juryering ble:
1. Frode Helberg, kokk, Ostehuset, Stavanger
2. Jørgen Kolderup, kjøkkensjef, Kreativ Catering, Oslo
3. Øystein Vallestad Næss, soussjef, Quality Hotel, Bergen
4. Christofer Bengtson, kokk, Restaurant Baltazar, Oslo
4. Jan Ivar Nykvist , avdelingsleder, Centra Høvik
4. Gunjan Løvehjerte, innehaver av Vegetar Catering, Oslo


Den store utfordringen: Man kan kun bruke frukt og grønt
Konkurranseoppgaven gikk ut på å sende inn oppskrifter og fremgangsmåter på en tre retters meny bestående av forrett, hovedrett og dessert. Kriteriene er følgende:
Forretten skal inneholde poteter og urter, hovedrett skal inneholde kålrot og dessert skal inneholde epler. Utover dette står deltagerne fritt til å bruke frukt, grønnsaker, sopp, bær og poteter. Rettene skal ikke inneholde kjøtt, fisk, fugl, fjærkre, skalldyr eller kraft fra disse.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:434
Norsk mat.Torsk.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.