Frokostkoppen er dagens viktigste kaffe


Oppdatertdato: 2012-07-11 Tema: Kaffe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Nestle


Hver tredje nordmann mener dagen får en skikkelig dårlig start uten kaffe, og kvinner er aller mest avhengig av å få i seg den første kaffekoppen.
Det kommer frem i en ny undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Nespresso.
Halvparten av kvinnene sier at kaffe er en viktig del av morgenritualet, og nesten like mange menn mener det samme. Hver femte nordmann sier de kan merke på humøret om de ikke har drukket morgenkaffen sin.

- Mange av oss trenger tid på å våkne og komme i gang. Kaffe assosieres gjerne med noe hyggelig, og sånn sett bidrar morgenens første kaffekopp til en god start på dagen, sier Nordensjef Kristen A. Hovland i Nespresso.

Savner kaffetid

Ifølge undersøkelsen fra Nespresso savner én av seks nordmenn tid til å lage kaffe hjemme om morgenen.

- Årets kaffeundersøkelse viser at det er færre enn i fjor som etterlyser bedre tid til kaffelaging om morgenen. Dette kan vi se i sammenheng med økningen i salg av kapselmaskiner. Flere nordmenn får kapselmaskin til hjemmebruk, og det effektiviserer naturligvis morgenrutinene til kaffetørste nordmenn, sier Hovland.
Tall fra Nespresso viser at bransjen har doblet salget av kapselmaskiner år for år. Nespresso er med sin Grands Crus kvalitetskaffe den største aktøren på dette markedet i Norge.

Frokost, radio og kaffekopp

Ifølge Norsk Kaffeinformasjon drikker nordmenn nesten 10 milliarder kopper kaffe i året. Det innebærer at de 2,8 millioner kaffedrikkende nordmennene får i seg mellom tre og fire kopper kaffe hver dag.

- Halvparten av oss inntar det meste av kaffen før lunsj, og like mange er opptatt av å drikke kaffe mens de spiser frokost eller hører på radio. Selv om mange gjerne vil ta seg god tid til å drikke dagens første kaffekopp, ser vi at så mange som én av tre kombinerer kaffedrikking med arbeid, sier Hovland.

Nestlé Nespresso SA er pioneren og referansen for porsjonskaffe av høyeste kvalitet. Fra hovedkontoret i Lausanne i Sveits opererer Nespresso i mer en 50 land, og har mer enn 7000 ansatte i hele verden. I 2011 drev selskapet et globalt nettverk bestående av 270 eksklusive butikker. Nespresso oppnådde salg på over 3,5 milliarder sveitsiske Franc og en organisk vekst på mer enn 20%.
I Orbe og Avenches drives teknisk toppmoderne Nespresso kaffeproduksjon med en presisjon som i et sveitsisk ur. Kaffeteamet består av mange ulike kaffespesialister: kaffesmakere, aroma- og smakseksperter - de aller fremste kaffekjennerne. Som en del av Nespresso sitt unike bærekraftige utviklingsprogram, AAA, er også utvalgte agronomer, kaffeleverandører og bønder viktige aktører.
Nespresso Norden ble etablert i 2003 og har hovedkontor i Oslo. Totalt er det mer enn 180 faste ansatte fordelt i Nespresso sine virksomheter i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Nespresso har egne Nespresso Boutiques i Oslo, Bergen, Stockholm og København.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2480
Norsk mat.Wok.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.