Frokostspisere får i seg mer næringsstoffer


Oppdatertdato: 2014-04-22 Tema: Frokost Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: melk.no


Frokost gir flere næringsstoffer. Å starte dagen med frokost er derfor en god vane.
Kroppen trenger en viss mengde av en rekke forskjellige næringsstoffer hver dag for å fungere best mulig. Dette gjelder både næringsstoffer som protein, karbohydrater og fett, de såkalte energigivende næringsstoffene, men også en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter. Næringsstoffene må vi få gjennom det vi spiser og drikker. Studier viser at å spise frokost gir flere næringsstoffer. Det finnes anbefalinger for hvor mye man daglig trenger av de ulike næringsstoffene.
Anbefalt inntak av de forskjellige næringsstoffene er avhengig av kjønn, alder og fysisk aktivitetsnivå.

Frokost gjør hele kostholdet sunnere

Frokostspising gjør det lettere å komme opp i anbefalt mengde av de næringsstoffene kroppen trenger påfyll av hver dag. En rekke observasjonsstudier viser at de som spiser frokost får i seg en mer tilfredsstillende mengde av både energigivende næringsstoffer, vitaminer og mineraler i løpet av dagen. Kostholdet til frokostspiserne inneholder i tillegg mer fiber, kalsium, vitaminer og mineraler og mindre fett, kolesterol og totalt antall kalorier.
Det finnes anbefalinger for hvor stor frokosten bør være.

Frokostskulking kan gi ernæringsmangler

Tilsvarende er det motsatte vist; å droppe frokosten er assosiert med redusert sjanse for å oppnå anbefalt mengde av de ulike næringsstoffene i løpet av dagen. En studie på 10-åringer viste at de fleste som droppet frokost ikke engang nådde opp i to tredjedeler av anbefalt inntak av vitamin A og D, vitaminene B2, B6 og folat, samt kalsium, jern, magnesium, fosfor og sink i løpet av dagen. Det er bekymringsfullt med tanke på hvor viktig det er at barn i vekst får i seg de næringsstoffene kroppen trenger.
For frokostskulkerne er det dermed ekstra viktig å spise sunt og variert til resten av dagens måltider, for å sikre at de får i seg nok av alle de viktige næringsstoffene.

Hva mener ekspertene er en sunn frokost?

Prøv frokostkalkulatoren til melk.no

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2879
Info.Norsk mat.
Studentmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.