Oppdatertdato:
2009-05-01
Tema:
FruktForfatter:
Dag Øyvind Olsen
Utgiver:Matoppskrift.noFørst Utgitt:
2009-05-01
Fotograf:
Alf Börjesson, Opplysningskontoret for frukt og grønt
Oslo (NW): Vil du unngå øyesykdom, bør du spise frukt og grønnsaker med anitioksidanter, vitaminer og mineraler.
Forkalkning på øyet, såkalt aldersregulert makuladegenerasjon, er en vanlig øyelidelse blant eldre og svekker skarpsynet.
– Ved å spise litt mer frukt til daglig kan man redusere risikoen for sykdommen med 20 prosent. For også å unngå andre aldersrelaterte øyesykdommer er det viktig med et variert kosthold, og å spise mye frukt og grønnsaker, sier professor Ian Grierson ved University of Liverpool.
Han har skrevet en kokebok for bedre syn, ’’Fruit for vision’’, skriver fagbladet Optikeren.
Synshelsen hos eldre kan også svekkes av blant annet røyking, fedme og UV-stråling fra sollys.
Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.