Frykt ikke for julebaksten!


Oppdatertdato: 2012-11-25 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Mills Kilder: PRM Mills


Til tross for smørkrisen viser tallene at over dobbelt så mange nordmenn bruker margarin fremfor smør i julebaksten. Selv synes kokken Mikael Forselius, fra TV2-suksessen Smaken av Norge, at hele smørkrisen er opphauset og er overrasket over medienes mange oppslag.
Mens flere produsenter sliter med å levere smør kjøper nordmenn margarin som forventet, slik de gjør hver jul, skal vi tro tallene fra Mills DA.
- Jeg kan tenke meg at flere stiller seg undrende til smørkrisen, når flertallet av oss faktisk bruker margarin i julebaksten. Pepperkakene blir best med margarin uansett, og du trenger hvert fall ikke bekymre deg for uvante overraskelser hva gjelder steketid eller kvalitet, sier Mikael Forselius fra TV2-suksessen Smaken av Norge.

Mills DA, som står bak over 90 % av all margarinen som selges i norske butikker, deler samme oppfatning som Mikael. I følge Magnus Hansen, produktsjef for Melange, går de en god jul i møte, og synes smørkrise skaper unødvendig frykt blant forbrukere.
- Vi opplever en økning i fortvilte forbrukere som kontakter oss for å forsikre seg om at de får margarin til julebaksten i år også, noe de selvfølgelig gjør. Vi må forklare at selv om det er mangel på fløte, vil ikke dette ramme margarinen vår, som er basert på sunne planteoljer. Vi har tall som viser at forbrukeren kjøper over dobbelt så mye margarin som meierismør i julebakstperioden.
Mills DA er en sterk og allsidig næringsmiddelbedrift som produserer og markedsfører ledende merkevarer som Vita hjertego`, Mills, Delikat, Soft Flora og Melange. Vi har ca. 450 ansatte og omsetningen i 2011 var på 1,8 milliarder kroner.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2575
Norsk mat.Supper.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.