Full pott til Åpent bakeri


Oppdatertdato: 2010-10-21 Tema: Brød Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Åpent Bakeri fikk de tre beste plassene i ”Norges beste brød 2010”- konkurransen som foregikk på Youngstorget i Oslo på lørdag 16.10 på Verdens Brøddag. Resultatlisten til nr 10 ble som følger:

1. Åpent Bakeri as
2. Åpent Bakeri as
3. Åpent Bakeri as
4. W.B. SAMSON AS
5. Kolonihagen bakeri og konditori AS
6. Bakers AS
7. Dampbakeriet AS
7. Kolonihagen bakeri og konditori AS
9. Baker Hansen AS
10. Bakers AS

Juryens omtale av vinnerbrødet:

"Vinneren av konkurransen var et smakfullt surdeigsbrød med sprø skorpe og store porer. Det var bygget opp av få ingredienser og bruken av steinsopp var spennende. Brødet hadde også en fin form."
I juryen for Norges beste brød satt Julien L. Hermite fra United Bakeries, Espen Vesterdal Larsen, Kulinarisk Akademi og Camilla Grefsli, Nofima Mat.

Totalt var 24 brødprodukter med i konkurransen. Juryen understreket det brede spekteret og variasjonen i årets deltakende produkter. Det viser seg at konkurransen inspirerer til nytenking og innovasjon.

Årets ”grovis” - konkurransen ble vunnet av:

Kolonihagen bakeri og konditori
Juryens begrunnelse var:
Dette produktet er både velsmakende, ser fristende ut, kan brukes til mye og vil være et godt alternativ til søte boller. Pålegg er ikke nødvendig. Rotspeltrundstykkene tilfredstiller kriteriet om å være grovere enn forventet, og inneholder både speltmel og gulrøtter.
I juryen for Årets Grovis: Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn, Ane Kismul fra Landbruks- og Matdepartementet og Pia Strømstad fra bladet Mamma.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2006Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.