
Restaurantsjef Bjørg Vole har hendene fulle i restauranten på den norske standen på Grune Woche. Smørbrød med roastbeef av elg, reker og laks produseres på løpende bånd for å mette et stort antall tyske beøkende.
Kjøkkensjef Petter Wahl Sekne fra Fursethgruppen har 8-10 kokker i sving på kjøkkenet i løpet av de ti dagene Grune Woche varer. Hver dag presenterer Wahl Sekne en ny treretters meny i restauranten, basert på det beste av norske råvarer.
Menyen tirsdag 24. januar bestod av:
Forrett: Svele med røkt laks og rogn
Hovedrett: Kveite fra Sterling White Halibut eller reinsdyrfilet fra Haugen gårdsmat med rotgrønnsaker.
Dessert: Trollkrem på nøttebunn.
Hverdag lages det og to supper, fiskesuppe og fersk suppe, som er svært populære blant de tyske gjestene i restauranten på Norges stand. I tillegg legger kokkene hver dag opp en rett som selges som smakspøver til forbipasserende på den norske standen.

11 norske studenter som studerer i Tyskland er hentet inn som servitører i restauranten. I tillegg er det god hjelp å få av elevene fra Ole Vig videregående skole, som er på studietur på Grune Woche, og som blant annet hjelper til med å rydde, vaske opp og selge vafler på den norske standen.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2373