Går for økologisk mat på festivaler


Oppdatertdato: 2013-07-16 Tema: Økologisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Debio


Øya, Molde Jazzfestival, Hovefestivalen, Pstereofestivalen, Månefestivalen og Kartfestivalen er blant de festivalene som tilbyr økologisk mat på menyen.
Musikkfestivalene står nå for døra i sommer-Norge. Publikum ønsker seg ikke bare gode musikkopplevelser. God og miljøvennlig mat er også en del av totalopplevelsen.

Stor interesse for økologisk mat

Oikos-Økologisk Norge melder at mange nye aktører er interessert i å servere økologisk mat på sine arrangementer. Oikos hjelper festivaler som ønsker å servere økologisk mat. Da gjelder det blant annet å sette sammen gode menyer og finne gode leverandører. Prosjektet er støttet med utviklingsmidler over jordbruksavtalen som forvaltes av Statens landbruksforvaltning.

I juni var Oikos for første gang til stede på Norwegian Wood, en tradisjonsrik festival ved Frognerbadet i Oslo. En spørreundersøkelse blant publikum viste at 65 prosent mente økologisk festivalmat var veldig eller ganske viktig. Bare tre prosent av deltagerne kjente ikke til Ø-merket.

Går for gull

Øyafestivalen og Moldejazz går i år for gullmerket. Det tildeles serveringssteder som bruker minst 90 prosent økologiske ingredienser. I fjor serverte Øya over 25 tonn økologiske råvarer til publikum, frivillige og artister. Debios serveringsmerker i gull, sølv og bronse er nytt av året. Hovefestivalen har allerede fått tildelt bronsemerket (minimum 15 prosent økologisk), mens Pstereo sikter seg inn mot sølvmerket (minimum 50 prosent økologisk).

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2688
Norsk mat.Wok.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.