
Gateau i Stockholm er opptatt av miljøprofilen og har derfor innført en ordning der
butikkutsalgene kan returnere brød som ikke selges. De brødene blir omgjort til
ettertraktede snacks.
– Noen av våre butikker sender tilbake til bakeriet brød
som ikke blir solgt. Det brødet tørker vi og deretter
skjæres det i tynne skiver. Så stekes skivene med
olivenolje og krydder på en stekeplate i ovn. Til slutt
pakkes chipsen i fin innpakning. Det er et veldig populært
produkt og bidrar jo til et godt miljøstempel
også, sier Claes Christenson.
Gateau har flere butikker i Stockholms-området og er,
ifølge egen hjemmeside, best kjent for sitt brød bakt på
surdeig og med steinslipt rugmel.
– Våre brød bakes i steinovn som gir en ekstra god
skorpe. Vi baker med surdeig fordi det er både godt og
sunt. Surdeigsbrødet øker kroppens evne til å absorbere
næringsstoffer, og det gir brødet økt holdbarhet
på en helt naturlig måte. Vi bruker kun de beste råvarene
og vi driver med nærmatproduksjon – det
er også noe vi markedsfører oss med, sier Claes
Christenson i Gateau i Stockholm.
Han er forøvrig svært kritisk til brød som «varer evig».
– Jeg har sagt at våre brød mugner etter en tid, og det
er ganske enkelt fordi vi ikke bruker konserveringsmidler.
Det finnes brød på markedet i Sverige i dag
som er holdbare i et år – og uten å mugne. Da foretrekker
jeg våre som ikke er holdbare i ett år, smiler Claes
Christenson.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2021