Gammelt brød blir ettertraktet snacks


Oppdatertdato: 2010-11-21 Tema: Brød Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Baker og Konditor nr 8-2010 Kilder: Baker og Konditor nr 8-2010


Gateau i Stockholm er opptatt av miljøprofilen og har derfor innført en ordning der butikkutsalgene kan returnere brød som ikke selges. De brødene blir omgjort til ettertraktede snacks.
– Noen av våre butikker sender tilbake til bakeriet brød som ikke blir solgt. Det brødet tørker vi og deretter skjæres det i tynne skiver. Så stekes skivene med olivenolje og krydder på en stekeplate i ovn. Til slutt pakkes chipsen i fin innpakning. Det er et veldig populært produkt og bidrar jo til et godt miljøstempel også, sier Claes Christenson.
Gateau har flere butikker i Stockholms-området og er, ifølge egen hjemmeside, best kjent for sitt brød bakt på surdeig og med steinslipt rugmel.

– Våre brød bakes i steinovn som gir en ekstra god skorpe. Vi baker med surdeig fordi det er både godt og sunt. Surdeigsbrødet øker kroppens evne til å absorbere næringsstoffer, og det gir brødet økt holdbarhet på en helt naturlig måte. Vi bruker kun de beste råvarene og vi driver med nærmatproduksjon – det er også noe vi markedsfører oss med, sier Claes Christenson i Gateau i Stockholm.
Han er forøvrig svært kritisk til brød som «varer evig».

– Jeg har sagt at våre brød mugner etter en tid, og det er ganske enkelt fordi vi ikke bruker konserveringsmidler. Det finnes brød på markedet i Sverige i dag som er holdbare i et år – og uten å mugne. Da foretrekker jeg våre som ikke er holdbare i ett år, smiler Claes Christenson.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2021
Norsk mat.Produkttester.
Kaffekos.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.