Gin Fizz. frisk og udødelig.


Oppdatertdato: 2008-04-07 Tema: Gin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Gin Fizz er en av de udødelige drinker som blir laget igjen og igjen. Selv om den har en historie på over 100 år, er den fremdeles frisk og god for oss som liker litt "frysing bak ørene".

Alle Fizzes har ett utgangspunkt i collins familien, men er friskere og tøffere. Selve navnet skal komme av nettop dette, det at den er frisk.

- Og så skal den selvsagt shakes, sier Rune Kaarbø på Bakgården Bar i Kristiansand. Han forklarer her hvordan den virkelig skal lages og hvordan man lager Golden Fizz og Sloe Gin Fizz.

Drinken

Gin Fizz

Gin Fizz er en blanding av en cocktail og en longdrink. Man bruker ett lite pjolterglass eller evt ett vinglass.
Følgende helles i en shaker med isbiter.

4 cl gin
1-2 ts melis
Saften av 1/2 sitron(frisk)

Dette shakes kraftig og siles ned i lite pjolterglass med isbiter. Toppes med Schweppes Club soda.
Drinken kan og serveres uten is i mindre glass.

Drinken kan og smaksettes med en likør og da i forholdet 3:1 eller 2:2 med Gin:Likør.
Bruk feks triple sec, curacao eller feks mint likør. Andre frukt likører kan og forsøkes med godt hell.
Som en annen variasjon kan det brukes lime istedenfor sitron.

- En kan og bytte ut gin med andre brennevin. Forsøk gjerne med rom eller calvados(eple brandy), forklarer Rune.

Golden Fizz

Følgende helles i en shaker med isbiter.

4 cl gin
1-2 ts melis
Saften av 1/2 sitron(frisk)
1 eggeplomme

Dette shakes kraftig og siles ned i lite pjolterglass med isbiter. Toppes med Schweppes Club soda.

Sloe Gin Fizz

2 cl Gin
2 cl Sloe Gin (Slåpetorn likør med Gin basis)
1-2 ts melis
Saften av 1/2 sitron(frisk)

Dette shakes kraftig og siles ned i lite pjolterglass med isbiter. Toppes med Schweppes Club soda.

Ramos Gin Fizz

En variasjon av Gin Fizz som er godt kjent er denne. Den kommer fra New Orleans i ca 1880, og ble oppkalt etter Henry C. Ramos som lagde den på Meyer's Restaurant.
Original oppskriften har alltid vært hemmelig, men jeg har flere varianter på siden min.

1 sitronbåt
sukker
hakket is
6 cl tørr gin
3 cl nypresset sitronsaft
3 cl nypresset limesaft
3 cl kremfløte
2 dasher appelsinblomst-vann
1 teskje sukker
1 eggehvite
soda

"Frys" kanten av et høyt glass med sitron og sukker. Rist hakket is sammen med de øvrige ingrediensene unntatt soda. Sil over i glasset og fyll på soda og rør forsiktig om. Garner med en orkidé.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:569
Norsk mat.Rask mat.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.