Gin - mer enn gin tonic


Oppdatertdato: 2010-06-25 Tema: Gin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Lett å like, lett å lage. Gin tonic er rettmessig blitt en av de mest populære drinkene i verden. Men drar du på en liten oppdagelsesreise, finner du raskt ut at ginen har langt mer å by på enn bare gin tonic.
Gin fungerer perfekt som basisingrediens i en rekke forfriskende drinker. Men når vi først bestemmer oss for en gindrink, ender likevel svært mange av oss opp med den klassiske gin tonicen i glasset. Forsøk noe nytt neste gang du er hjemmebartender eller hygger deg på byen. Spranget kan gå fra en delikat French 75 med Beefeater gin og sprudlende champagne, til en klassisk Beefeater White Lady med både triple sec, sitron og eggehvite som ingredienser. Det finnes et hav av gindrinker å velge mellom.

Gin drinkoppskrifter:

French 75

2 deler Beefeater Gin
2 deler nypresset sitronjuice
1 del sukkerlake
Toppes med champagne

French 75 er en frisk champagne cocktail som er svært enkel å lage. Rist gin, sitronjuice og sukkerlake raskt I en shaker. Helles deretter over i et champagne glass. Toppes med champagne. Bruk gjerne kirsebær som et garnityr i drinken.

White Lady

2 deler Beefeater Gin
1 del triple sec
1 del nypresset sitronjuice
¼ del sukkerlake
1 del egghvite

Dette er en klassisk cocktail fra 30-tallet. Rist gin, triple sec, sitronjuice og sukkerlake godt i en shaker. Eggehviten binder ingrediensene sammen og gir en god konsistens. Serveres I et avkjølt cocktail glass.

Beefeater Ginger & Apple

2 deler Beefeater Gin
2 deler eplejuice
2 deler ingefær øl

En enkel og velsmakende drink som er perfekt å lage i større porsjoner. Husk bare å være nøyaktig med like deler av hver ingrediens. For én drink: Hell gin i et longdrink glass med isbiter. Topp med ingefærøl og eplejuice.

Slik lager du gin tonic helt perfekt!

For de som likevel sverger til klassikeren gin tonic, er det noen grep man kan ta for å få et perfekt resultat. Gin tonicen skal være så kald som mulig, og nettopp derfor er det svært viktig å bruke mye is i drinken. Det vanligste garnityret er en limebåt, men noen bruker også en sitronskive. En delikat vri er å servere drinken med et par agurkskiver.

Fyll er avkjølt longdrink glass med 2/3 is
4 cl Beefeater Gin
Fyll opp med Schweppes tonic (ca. 15 cl)
Gni lime (eventuelt sitron eller agurk) rundt kanten på glasset før den legges oppi
Rør rundt. Server med rørepinne.
(For damer med lip gloss: Velg sugerør!)

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1924
Info.Pølser.
Salater.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.