Gir bort overskuddsmat


Oppdatertdato: 2011-10-05 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: LMD


Matfestivalen Matstreif gir bort overskuddsmaten fra årets arrangement til Kirkens Bymisjon. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) ber andre festivaler å følge samme eksempel.
Matstreif har vokst som arrangement, og det er mange aktiviteter som gjør at det blir mye mat til overs. – Det er flott at Innovasjon Norge inngår avtaler for å få overskuddsmaten distribuert til andre grupper som kan ha glede av det, sier landbruks- og matministeren.
I fjor var det Fattighuset som fikk overskuddsmaten fra Matstreif. I år er det Kirkens Bymisjon som vil få om lag 40 kubikkmeter med kvalitetsmat. Slik blir matopplevelsen spredd videre til grupper som vanligvis ikke besøker Matstreif, samtidig som man unngår at dette blir et avfallsproblem.

Ber andre følge etter

Landsbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) håper at flere vil følge Innovasjons Norges eksempel.

– Det å kaste mat er etter min mening både etisk problematisk og økonomisk ugunstig. I tillegg har det en klar klimaeffekt å produsere unødvendige klimagasser gjennom mat som ikke brukes. Vi har lenge vært opptatt av å redusere kasting av mat. Blant annet har vi jobbet mot NorgesGruppen for å få fram et forsøk med matsentral i Oslo, der mat som er fullt brukbar går til bymisjonen. Jeg er veldig glad for at overskuddsmat fra Matstreif går til Kirkens Bymisjon, sier Brekk. Nå ber Landbruks- og matministeren andre arrangementer om å følge Matstreifs eksempel og gi overskuddsmat videre til aktuelle aktører.

Henning Høiner, prosjektleder i Kirkens Bymisjon i Oslo er veldig glad for avtalen med Matstreif. – Som en frivillig humanitær organisasjon er vi veldig avhengig av støtte fra næringslivet på alle måter, også når det gjelder naturalia. Og måltider er vårt kanskje viktigste kontaktpunkt, sier Høiner.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2277Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.