Gjorde ost til yoghurt


Oppdatertdato: 2011-11-11 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Danone


Produsenten av Norges nest mest populære yoghurtprodukt for barn har nå gjort yoghurt ut av ost. Danonino er svært populær og har fra i fjor til i år hatt en økning i salget på 31 prosent.
Danonino vært på markedet siden 2003, men norske myndigheter besluttet over natten at dette skulle klassifiseres som ost, ikke yoghurt, det vil si en 8-dobling av tollavgiften. Importøren, Danone, vurderte av den grunn å legge ned hele virksomheten sin i Norge.
Norge er imidlertid et viktig land for Danone, og løsningen ble en annen.

– Vi har lagt den langvarige tollkonflikten til side, og har endret resepten slik at Danonino også for norske tollmyndigheter blir sett på som en yoghurt. Selv om Norge er et lite land, er det viktig for Danone fordi vekstmulighetene her er store. Nordmenn spiser i underkant av 10 liter i året, mens en spanjol til sammenligning spiser ca 30 liter per år, sier Frida Keane.
Siden i vinter har Danone tapt over 25 millioner kroner på å fortsette å selge produktet.

– Selv om vi legger konflikten til siden, håper vi fortsatt å få tilbakeført tapet. Vi har anket saken og den ligger nå til behandling i Landbruksdepartementet, sier Frida Keane.

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe

Den nye Danonino-yoghurten blir nå den eneste yoghurten for barn med ekstra tilsatt vitamin D og kalsium.

– Når vi først var tvunget til å gjøre endringer på produktet, valgte vi å tilpasse det til norske forhold, sier Keane.
Det er godt dokumentert at mange norske barn har behov for å øke inntaket av vitamin D slik at de skal kunne ta opp mer kalsium og på den måten styrke benbygningen. Ett beger med Danonino om dagen vil derfor være et positivt bidrag til å styrke benbygningen til mange norske barn.

– Danonino vil aldri kunne erstatte viktige vitamin D-kilder som fet fisk og tran, men være et alternativ til de som av ulike grunner ikke får i seg nok fisk og tran, sier Keane.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2305Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.