Gløgg på epler og plommer


Oppdatertdato: 2012-12-18 Tema: Julens_drikke Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Pål H. Christiansen


Gløgg er et fast innslag i julen og nordmenn flest koser seg i desember med en varm kopp gløgg mellom hendene. For dem som ønsker en avveksling fra den tradisjonelle tomtegløggen er Eplegløgg med plommer fra Egge Gård i Lier et nytt og velsmakende alternativ.
Eplegløgg fra Egge Gård er et rent naturprodukt uten sukker eller andre tilsetningsstoffer. Den består av most av epler og plommer som er blandet 50-50 og krydret med stjerneanis og laurbær.

Et rent naturprodukt

Marius Egge har i over 15 år utviklet produkter med og uten alkohol basert på egne og innkjøpte epler. I fjor lanserte han Eplegløgg som raskt solgte 15.000 flasker til gløggtørste nordmenn som ville prøve noe nytt. I år har produksjonen kommet ordentlig i gang og omsetningen beregnes å bli ca 30.000 flasker.

- Eplegløgg passer godt til aperitif når en trenger noe å varme seg på. Ønskes det gløgg med alkohol anbefaler jeg at det tilsettes eplebrennevin eller hvit rom, sier Egge, som har satset på Eplegløgg fordi han så at det var et marked for en annen type gløgg her i landet. I tillegg er han opptatt av at gode norske råvarer skal bli utnyttet.

Vil styrke norsk plommeproduksjon

- Det blir dyrket gode plommer i Norge, men mange av plommene er for små og kan ikke selges på vanlig vis. Derfor ville jeg finne på noe for å få opp den norske plommeproduksjonen, sier Egge på spørsmålet om hvorfor plommer ble innlemmet i gløggoppskriften.
Egge Gård ligger i Lier kommune, som er Norges største bær- og grønnsakskommune, med 10 prosent av total norsk produksjon. Klimaet er spesielt gunstig for dyrking av jordbær og epler og på Egge gård dyrkes 1000 mål, hovedsakelig med nettopp jordbær og epler. En del av eplene blir levert til dagligvare og restauranter, men det meste blir presset til saft. Noe blir også videreforedlet til sider og brennevin.

Mer mangfold er en trend

- Interessen for gløgg er for oppadgående, både i Norge og utenfor landets grenser.

I Sverige har vi sett mer mangfold når det gjelder gløgg enn her, men nå er trenden kommet hit. Eplegløgg fra Egge Gård er et nytt og smakfullt produkt som er spennende både for norske forbrukere og for fruktprodusentene i Lierområdet, tror informasjonssjef Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2587
Norsk mat.Rask mat.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.