God. hjemmelagd mat på Megleren


Oppdatertdato: 2006-05-18 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Det er ikke så ofte en finner spisesteder som serverer hjemmelagd mat lenger, og særlig ikke vanlige, kjente retter til en rimelig pris. Men nå har vi oppdaget plassen her i Kristiansand hvor man ikke blir ruinert av å spise hjemmelagde karbonader eller kjøttkaker.

Miljø og omgivelser

Megleren er i utgangspunktet en brun bar med matservering. Den ligger i ett eldre hus i sentrum av Kristiansand, i nærheten av buss, tog og danmarksferje.
Her er det fast klientell som ofte tar seg noen pils tidlig på dagen, men ikke la deg skremme av det! Maten man får er virkelig god og det er ellers lunt og varmt innendørs. Her er det passe slitt, passe gammelt og masse atmosfære i veggene.

Menyen

Megleren har ett utvalg vanlige middagsretter med evt dessert, samt flere småretter, dagens rett og faste retter på forskjellige ukedager. Nå besøkte vi megleren en onsdag og da var det visst bare vanlig mat, men torsdag er fiskedag, tirsdag kjøttkakedag, lørdag suppedag, og skikkelige søndagsmiddager som stek osv.
Prisene er og rimelige med dagens til kr 89.- og ellers opp til ca kr 130.-. Småretter til en rimeligere penge.

Megleren har og halvliter til kr 48.-, og ellers alle rettigheter. Greit utvalg i drinker og enkle viner.

Kjøkken

Denne ettermiddagen var vi ute for å spise kun middag og Sennep bestilte dagens og Ketchup panert rødspette med tilbehør. Dagens denne dagen var kyllingfilet med kremet løk/soppsaus.
Begge rettene er enkle retter men med ypperlig smak. Dette er virkelig hjemmelagd og ikke slik ferdigkjøpt, frossen flyndre filet. Fisken kommer fra fiskebrygga i Kristiansand og megleren lager den helt fra bunnen av. Det samme var det med kyllingen, skikkelig godt og solid kost.
Etter å ha snakket med andre gjester fikk vi særlig anbefalt å besøke megleren på torsdager, da fiskerettene her er verd besøket. Da varter kjøkkensjefen opp med fiskeretter av fersk fisk fra brygga og annet som feks bacalao og lutefisk.

Service

Her er det hjemmekoselig og hyggelig. I forhold til at dette er en kombinert bar og bistro, er servicen kjempegod. Høflig og smilende.

Priser

Dette er billig! Det er ikke ofte en får bedre hverdagsmat til rimeligere priser.

Konklusjon

Dette var ett besøk som vi gjerne tar igjen og da kanskje en torsdag for å prøve fisken. Maten er førsteklasses og man blir god og mett.

Her vil dere se hvordan våre kriterier for bedømming av spisesteder slår ut. Vi setter karakter ut fra våre forventninger og ut fra hva spisestedet gir seg ut for. Her er det en kombinert brun bar og bistro som kanskje i utgangspunktet ikke kan stille opp mot gourmetrestauranter, men det er ikke det vi sammenlikner med. Sett ut fra det de står for og det vi forventer er dette helt topp.

Karakterer:

Kjøkken/mat 9
Drikke 8
Meny 8
Miljø/omgivelser 7
Service 8
Pris 9
Totalt 49 av 60 mulige

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:819
Grillmat.singelmat.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.