God hukommelse med omega 3


Oppdatertdato: 2012-03-28 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Freeimages.com


Allerede fra barnsben av lærer vi at omega 3 er viktig for hjernens utvikling. Men også når vi blir eldre har omega 3-fettsyrer positiv effekt på hjernen, blant annet ved å styrke hukommelsen.
Nedsatt hukommelse kommer ofte med alderen og kan være skremmende for både den det gjelder og for menneskene rundt. Som et ledd i å bevare en velfungerende hjerne og god hukommelse, kan inntak av omega 3 være en viktig faktor. Flere studier viser nemlig at omega 3-fettsyren DHA kan bidra til å bevare en god hukommelse.

DHA bevarer hukommelsen

Det meste av hjernen består av fett og den største delen består nettopp av denne sunne, umettede fettsyren DHA. Kroppen har liten evne til å omdanne andre typer fett til DHA og det er derfor viktig at denne fettsyren er en del av vårt kosthold. Forskning har vist at DHA bidrar til gode hjernefunksjoner. Forståelse, læring, hukommelse og konsentrasjon kan bevares ved å sørge for at hjernen får nok av denne sunne byggesteinen.

Omega 3 i kostholdet

Dersom du spiser lite fisk kan det være en utfordring å få i seg nok omega 3. Helsedirektoratet anbefaler at ca. 1 % av energiinntaket vårt hver dag kommer fra omega 3. Hvis du ikke spiser fisk 3 ganger i uka, kan det være lurt å tilføre kroppen ekstra tilskudd av omega 3.

Velg riktig omega 3

Riktig sammensetning av fett i kosten er viktig for at hjernecellene skal kunne kommunisere optimalt med hverandre. DHA er den dominerende omega 3-fettsyren i alle våre vitale organer og er omtrent den eneste omega 3-fettsyren i hjerne, øye og nervevev. Det er derfor viktig at du spiser mat eller tar kosttilskudd som inneholder akkurat denne fettsyren. Kosttilskuddet VitoMaris sørger for at du får i deg anbefalt dagsdose med omega 3 og i tillegg ekstra mye DHA.

Om VitOmega

VitOmega AS har solgt kosttilskudd på det norske markedet siden 1993. Selskapet selger det anerkjente omega 3-produktet VitoMaris, SterK2 med blant annet vitamin K2 og multivitaminet VitMulti.

VitOmegas produkter består av helt naturlige råvarer som har dokumentert effekt. Selskapet følger EU’s regler for dokumentasjon av godkjente helsepåstander (EFSA). Alle produktene er dessuten produsert etter Good Manufacturing Practice, med høye kvalitetskrav.

Les mer her om VitoMaris

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2418
Julekaker.Lefser.
Kaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.