God mat for den vanlige lommebok


Oppdatertdato: 2009-03-01 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


I forbindelse med ett annet ærend i Oslo, hadde vi gleden av å legge ett besøk til restaurant Nobilis i Oslo. Dette var en positiv opplevelse og noe som kan anbefales.

Restaurant Nobilis ligger like ved Bogstadveien/Hegdehaugveien og har en uformell og avslappende stil. De serverer ferdige menyer og a la carte.
Vi besøkte restauranten en tirsdag kveld og det var få gjester.

Miljø og omgivelser.

Restauranten ligger for de som ikke er kjent, bak Slottsparken og oppover mot Majorstua. Den har ett tiltalende ytre og en stor uteplass for røykere og uterestaurant om sommeren.
Det er grei plass inne med en egen bar/vinbar og restaurantavdeling. Kjøkkenet er åpent og man kan følge med på tilblivelsen av maten.
Det er en uformell stemning inne og man trenger ikke dresse seg opp. Det er gode sitteplasser og man føler seg hjemme.

Menyen

Nobilis har en meny som skifter hver 14 dag, i tillegg til en a la carte meny som forandres etter sesong. Man kan fra 14 dagers menyen bestille 3,4,5 eller 6 retter til henholdsvis 395.-,445.-,495.-, og 545.- for 6 retter.
Ellers ligger hovedrettene på 230.- til 240.-, forretter fra 115.- til 140.- og desserter fra 115.- til 135.-. I tillegg er det en kafe/bar meny til ca 155.-.(Priser hentet fra nettsiden, men prisene var rimeligere på menyen i selve restauranten!)
Prisene er rimelige og man får masse igjen for pengene.

Den ferdige menyen denne kvelden besto av følgende:
  • Kveite sashimi med soya, lakserogn og urtesalat.
  • Jordskokksuppe med grillet kamskjell
  • Pannestekt toothfish med fennikel, haricots verts, linseragu og skalldyrskum.
  • Liveche kylling med smørdampede grønnsaker, oksehaleterrine og rødvinsky
  • Utvalgte oster
  • Creme brulee med sorbet og bær.
Ellers er a la carte menyen litt variert med både kjøtt og fisk. Det er et greit vinkart og fyldig utvalg i brennevin.

Kjøkken

Vi ankom litt sent og bestilte en 5 retters meny(dvs 6 retter uten ost) og en tallerken fiskesuppe, da en av oss ikke hadde magen på sin side.
Nå var det den utlærte kokken blant oss som fikk den fulle menyen og dette falt virkelig i smak. Det første minuset var dog kuvertbrødet som var for kompakt og smakløst, men videre ble det bare oppturer.
Og ikke minst, her var det varme tallerkner som faktisk er svært viktig for mange retter.
Kveite sashimi smakte godt men kanskje litt mye soyasmak.
Jordskokksuppe var god og kamskjellene perfekte.
Høydepunktet ble fisken, såkalt tannfisk(Toothfish), en utsøkt fisk med en slags nøttesmak. Dette er godt og kan anbefales.
Liveche kyllig med oksehaleterrine smaker som det skal. Her er og potetterte til, og den er ikke det mest spennende lenger, men men.
Creme Bruleen var som den skulle og med en nydelig blåbærsorbet.

Vi hadde og 2 hvitviner til, en Sancerre og en Chablis, samt Calvados og en Ben Rye dessertvin til dessert. Gode valg.

Service

Servicen er uformell, litt stiv i begynnelsen og ble mer personlig etter hvert. Servitøren var påpasselig og det fungerte greit. Det var jo ikke så mange gjester så det bør jo da ikke være noe problemer. Rettene kom i grei tid og med grei forklaring til. Kunnskapen om retter og viner var bra Og igjen er det svensker som ordner de norske servitørjobbene.
Det er kanskje litt støy fra kjøkkenet, men ikke mer enn det som er naturlig.

Priser

Priser er midt på treet men man får mye og god mat for prisen. Dette kan virkelig være en mulighet for de med normal lommebok, og oppleve litt luksusmat i hverdagen. Vårt besøk kom på kr 1030.- med en 5 retters meny, 1 fiskesuppe, 2 glass hvitvin, 1 glass calvados, 1 glass dessertvin og kaffe. Billig!

Konklusjon

Nobilis er absolutt verd ett besøk. Man får mye for pengene og det er ett uformelt og hyggelig sted. Ligger litt utenfor lysløypa og er verd turen opp. Om man bor eller er i området, er det en hyggelig plass for en matbit eller ett glass.
Maten var god med noen spennende valg og kombinasjoner av råvarer. En fin anledning til å prøve noe annet. Det er litt hverdagsluksus over stedet.

Karakterer:

Kjøkken/mat 8
Drikke 7
Meny 8
Miljø/omgivelser 8
Service 8
Pris 9
Totalt 48 av 60 mulige

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1524
Norsk mat.Vafler.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.