Prøv kylling på grillen nå på forsommeren. Her er noen av deres egne favoritter samt ett par ekstra. Og jeg ser og at det er flere slike
ferdigretter med kylling som en bare kan hive på. Jeg har prøvd flere av disse og mange av de er skikkelig gode, og så går det fort.
Ett lite tips jeg har er: Grill kyllingfilet og legg inn feks ost, krydderurter, kryddersmør, hvitløk ol i en lomme på kjøttet før
grilling. Dette setter veldig god smak. Bruk gjerne sterk ost. Lukk gjerne med litt bomullstråd eller tannpirker. Noe av det brenner
vekk, men det gjør ikke noe.
Alle oppskriftene har utregnet kaloriinnhold.
Grillet kylling med Waldorfsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.05.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Beregn 1 1/2 grillet kylling eller 8 grillede kyllinglår
Waldorfsalat:
1 1/2 dl majones
1 dl lettrømme
4 epler
sitronsaft
1/2 bunt stilkselleri
1 liten boks ananas i ringer
100 g blå druer
litt salt og hvit pepper
1 knivsodd sukker
50 g valnøttkjerner
Fin i sommervarmen. Waldorfsalat kan og brukes som pålegg eller tilbehør til andre retter.Fremgangsmåte
Del grillet kylling i serveringsstykker. Varm eventuelt kyllingen ved 180 °C i ca. 20 minutter. Anrett kyllingstykkene på fat.
Bland majones og lettrømme til dressingen. Skjær eplene i terninger og vend dem raskt inn i dressingen, slik at de ikke mørkner. Rens og finkutt selleri og del ananas i passe store biter. Smak til salaten med salt, pepper og sukker. Dryss grovhakkede valnøttkjerner over til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
167,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chilenske kyllingspidd
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.06.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
4 stk kyllingfilet
Marinade:
saft av 2 stk appelsin
saft av 1 stk sitron
1 båt finhakket hvitløk
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts malt spisskummen
1/4 ts malt nellik
1/4 ts malt kanel
1 ts salt
1/4 ts pepper
Pebre:
5 ss olivenolje
21/2 ss hvitvinseddik
4 ss vann
6 ss finhakket frisk koriander
1 stk hakket sjalottløk
1/2 stk finhakket rød chili
1 båt finhakket hvitløk
1/2 ts salt
Polenta:
5 dl vann
1/2 ts salt
1 dl polenta
50 g smør i terninger
2 ss revet parmesan
1/4 ts pepper
Spennende kyllingspyd inspirert av det chilenske kjøkken! Pebre og polenta er friskt og godt tilbehør som passer utmerket til marinert og grillet kylling.Fremgangsmåte
1. Bland alle ingredienser til marinaden i en liten skål.
2. Skjær kyllingfilet i tykke strimler og legg dem i en plastpose. Hell på marinaden og knyt posen godt igjen. Mariner kjøttet i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne natten over.
3. Ta kyllingstrimlene ut av marinaden og tre dem på spyd.
Hvis du bruker trespyd bør de bløtlegges i kaldt vann i ca. 20 minutter på forhånd. Da unngår du at de begynner å brenne.
4. Rør sammen alle ingredienser til pebre.
5. Kok opp vann, ha i salt og pisk inn polentamel. Pisk godt i ca. 1 minutt til polentaen blir passelig tykk i konsistensen. Trekk kasserollen av platen og rør inn smør og parmesan. Smak til med salt og pepper.
Det finnes mange typer polentamel. Noen typer trenger lang koketid, mens det for andre typer kun trengs et lite oppkok. Les gjerne på pakken for koketips.
6. Grill spydene på direkte varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Snu spydene ofte slik at det ikke brenner seg.
7. Rens granateple og dryss granateplekjerner over kyllingspydene ved servering. Pynt gjerne med frisk koriander.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
111,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet kylling med spinatpasta
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.11.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 grillet kylling
1 pk. frossen spinat
3 dl crème fraîche
2 båter finhakket hvitløk
1 1/2 dl hvitvin, evt. 1 1/2 dl hønsebuljong
2 dl revet hvitost
salt og pepper etter smak
båndspagetti etter mengdeanvisning på pakken
Fremgangsmåte
Tin spinaten og la vannet renne godt av. Ha spinaten over i en liten gryte og tilsett resten av ingrediensene. La sausen småkoke til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper.
Kok båndspagetti som anvist på pakken. Hell sausen over pastaen og server sammen med grillet kylling. Pynt med for eksempel sort oliven.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
180,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Fylte kyllingbryst på grill
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Grete RoedeIngredienser
kyllingbryst a 110 g
1 liten boks hakket ananas uten saft
80 g lettere gulost, f.eks. Jarlsberg
Fremgangsmåte
Den beste maten lager du selv! Dette er virkelig en nydelig rett å grille.
Ha gjerne en pakke kyllingbrystfileter liggende i fryseren, da de er lette å ty til når du skal lage middag både på grillen og på ovnen.
Snitt en lomme i kyllingbrystene og legg inn ost og ananas. Lukk lommen med en tannstikker. Pensle med grillolje, ca 1 ts per filet. Grilles i ca 5 minutter på hver side. Serveres med en grønn salat og kokt ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
161,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet hvitløkkylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.04.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 kg kylling delt i brystykker, over og underlår.
Marinade:
6 fedd knust hvitløk
½ dl sitronsaft
2 ss søt Thai chilisaus
1 potte hakket koriander
1 ss brun farin
2 ts soyasaus
Denne er god. Vi hadde poteter til, men den passer nok bedre med ris. I tilleg grillet vi noen ananasringer og noen paprika, I denne oppskriften kan man jo evt bare bruke bryst, lår eller klubber.Fremgangsmåte
Rens kyllingestykkerne og drypp de tørre. Legg dem på et stort fat.
Marinade: Bland alle ingredienser sammen i en skål. Hell marinaden over kyllingestykkene og vend dem godt, så alt kjøtt er grundig smurt inn i marinaden. Dekk fatet og sett det på kjøl i 2-3 timer.
Grillsteg kyllingestykkerne over glødende kul, til de er gyldenbrune og gjennomstekte. Alternativt kan stykkerne grilles under en varm ovngrill.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling kebab
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.05.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. løk
1 ts salt
½ ts garam masala
1 ss frisk koriander
2 båt hvitløk
1 ss hakket frisk ingefær
4 stk. grønn chili
½ ts gurkemeie
1 ss kokosmasse
Raita:
175 ml yoghurt naturell
1 stk. revet slangeagurk (godt avrent)
1 ss hakket frisk mynte
½ ts salt
1 ts sukker
½ ts pepper
Våre spyd ble litt tørre og løse. Ide å ha en saus ved siden av. Smaken er det ingenting å si på.Fremgangsmåte
Ha løken over i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær og chilipepper å kjør det til det blir en finhakket krydderblanding.
Elt krydderblandingen sammen med garam masala, gurkemeie og kokos inn i kjøttdeigen. Sett kjølig en ½ times tid.
Lag små boller (eggstørrelse) og træ én og én på et spyd, form den deretter til en avlang pølse på spydet. Stekes i panne med maisolje eller over grillen.
Bland alle ingrediensene til raitaen i en bolle.
Serveres med nanbrød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
78,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling Satay 3
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.01.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 kyllingfileter
MARINADE:
2 finhakkede sjalottløk
1 båt finhakket hvitløk
1/4 ts chilipulver
1 ts malt koriander
1 ts malt ingefær
2 ss soyasaus
2 ts brunt sukker
PEANØTTSAUS:
1 gl. peanøttsmør
4-5 ss østerssaus
1 ss konsentrert kyllingbuljong (fra flaske)
1-2 dl vann
ca. 2 ss sambal oelek (chilipasta)
Fremgangsmåte
Kylling Satay er krydrede grillspidd fra Indonesia. Det er vanlig å servere peanøttsaus og salat til.
Skjær hver kyllingfilet på langs i 5 strimler. Bland ingrediensene til marinaden og legg i kyllingstrimlene. La dem ligge i marinaden noen timer eller natten over i kjøleskap. Bløtlegg grillspidd av bambus i kaldt vann i en 1/2 time. Tørk av dem og træ på kyllingstrimlene. Grill dem i stekeovn i 4-6 minutter. Snu spiddene underveis. Server kylling satay med salat, peanøttsaus og ris.
PEANØTTSAUS:
Ha peanøttsmør, østerssaus, kyllingbuljong og vann i en kjele og kok opp. Smak til med sambal oelek til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
215,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillede kyllinglår 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.01.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
8 kyllingklubber (ytterste del av låret)
eller kyllinglår
Grillsaus:
1 dl ketchup
3 ss olje
1 båt hvitløk
1 ts salt
nykvernet pepper
noen dråper tabasco-saus
Fremgangsmåte
Bland sammen og smak til grillsausen til den er passe sterk. Pensle kyllingklubbene (kyllinglårene) med sausen og legg på grillen i ca 20 minutter (ca 30 minutter for lår). Snu klubbene flere ganger, slik at de blir jevnt grillet.
Server med ris og en grønn salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
184,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Honning- og ananasmarinert kyllingfilet
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.06.2003Denne retten tar ca
0 å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 kyllingfileter
Honning- og ananasmarinade:
kraften fra 1 liten boks ananas
2 ss hvitvinseddik, evt. vanlig eddik
3 ss olje
2 ss honning
1 finhakket chili
Kyllingfileter kan du grille eller steke i panna. Og det kan lønne seg å marinere de ellers blir de fort tørre. Her har brukt en ananasmarinade med honning. Grillet dem og drysset med litt urter før servering. Bruk en salat ved siden av og gjerne ris.Fremgangsmåte
Bland sammen marinaden i en pose. Varm eventuelt på honningen for å få den flytende, slik at den kan blandes med resten av ingrediensene. Legg i kyllingfiletene og knyt posen. La filetene marinere minst et par timer, og gjerne natten over.
Legg kyllingfiletene på grillen ved middels varme og ha på litt salt. Pensle gjerne filetene et par ganger med marinaden i løpet av steketiden. Honningen er med å på å gi kjøttet en gyllen farge. La gjerne filetene få hvile noen minutter før servering. Server med salat ved siden av. Ananasen fra boksen kan enten tilsettes i salaten eller den kan stekes for seg selv på et stykke aluminiumsfolie penslet med olje.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
131,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet kylling med rispanne
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.07.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
4 kyllinglår
Rispanne av rester:
400 gram kokte risrester
1 liten boks anansbiter
1 liten rød paprika i små biter
1 liten gulrot i små terninger
1 liten boks maiskorn
1 krydderpølse i små biter
0,5 løk finhakket
1 neve grønne erter
Persille til pynt
1 dash salt
1 dash pepper
Enkel grillrett. Istedenfor salat brukte vi en rispanne av rester og noen tomater/agurk ved siden av.Fremgangsmåte
Ha litt olje i en stekepanne. Ha i løk, paprika, gulrot, mais, erter, pølse, ananas og la surre litt. Rør så inn risen og la det bli gjennomvarmt, Smak til med salt og pepper.
Grill kyllinglår på vanlig måte på grillen.
Serveres med rispannen og litt tomat/agurk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
133,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Oreganomarinert kyllingfilet stekt i folie
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
22.05.2002Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
6 kyllingfileter
Oreganomarinade:
1 1/2 dl olje
2 ss eddik
2 ss hakket, frisk oregano
eller 1 ss tørket
litt nykvernet pepper
Kylling er som skapt for marinering. Varier på smaken ved å bruke ulike urtemarinader. Oreganomarinerte kyllingfileter kan gjerne serveres med masse frukt eller en fargerik salat.Fremgangsmåte
Mariner kyllingfiletene i oreganomarinade, gjerne over natten. Ta opp kyllingfiletene og legg dem enkeltvis i stykker av aluminiumsfolie. Lukk folien slik at det blir små pakker, og legg pakkene på grillen. Snu pakkene etter ca. 5 minutter og stek tilsvarende på den siden. Skjær eventuelt et snitt i én av filetene for å kontrollere at de er ferdige.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
195 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1933