Gode retter på grillen med kylling.



Oppdatertdato: 2019-05-26 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: kylling.no


Prøv kylling på grillen nå i sommer. Her er noen av deres egne favoritter samt ett par ekstra. Og jeg ser og at det er flere slike ferdigretter med kylling som en bare kan hive på. Jeg har prøvd flere av disse og mange av de er skikkelig gode, og så går det fort.
Ett lite tips jeg har er: Grill kyllingfilet og legg inn feks ost, krydderurter, kryddersmør, hvitløk ol i en lomme på kjøttet før grilling. Dette setter veldig god smak. Bruk gjerne sterk ost. Lukk gjerne med litt bomullstråd eller tannpirker. Noe av det brenner vekk, men det gjør ikke noe.
Alle oppskriftene har utregnet kaloriinnhold.



Grillet kylling med Waldorfsalat


Prøv også Grillet kylling med Waldorfsalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Beregn 1 1/2 grillet kylling eller 8 grillede kyllinglår

Waldorfsalat:
1 1/2 dl majones
1 dl lettrømme
4 epler
sitronsaft
1/2 bunt stilkselleri
1 liten boks ananas i ringer
100 g blå druer
litt salt og hvit pepper
1 knivsodd sukker
50 g valnøttkjerner


Fin i sommervarmen. Waldorfsalat kan og brukes som pålegg eller tilbehør til andre retter.


Fremgangsmåte

Del grillet kylling i serveringsstykker. Varm eventuelt kyllingen ved 180 °C i ca. 20 minutter. Anrett kyllingstykkene på fat.

Bland majones og lettrømme til dressingen. Skjær eplene i terninger og vend dem raskt inn i dressingen, slik at de ikke mørkner. Rens og finkutt selleri og del ananas i passe store biter. Smak til salaten med salt, pepper og sukker. Dryss grovhakkede valnøttkjerner over til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 168,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Chilenske kyllingspidd


Prøv også Chilenske kyllingspidd.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.06.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

4 stk kyllingfilet

Marinade:
saft av 2 stk appelsin
saft av 1 stk sitron
1 båt finhakket hvitløk
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts malt spisskummen
1/4 ts malt nellik
1/4 ts malt kanel
1 ts salt
1/4 ts pepper

Pebre:
5 ss olivenolje
21/2 ss hvitvinseddik
4 ss vann
6 ss finhakket frisk koriander
1 stk hakket sjalottløk
1/2 stk finhakket rød chili
1 båt finhakket hvitløk
1/2 ts salt

Polenta:
5 dl vann
1/2 ts salt
1 dl polenta
50 g smør i terninger
2 ss revet parmesan
1/4 ts pepper


Spennende kyllingspyd inspirert av det chilenske kjøkken! Pebre og polenta er friskt og godt tilbehør som passer utmerket til marinert og grillet kylling.


Fremgangsmåte

1. Bland alle ingredienser til marinaden i en liten skål.
2. Skjær kyllingfilet i tykke strimler og legg dem i en plastpose. Hell på marinaden og knyt posen godt igjen. Mariner kjøttet i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne natten over.
3. Ta kyllingstrimlene ut av marinaden og tre dem på spyd.

Hvis du bruker trespyd bør de bløtlegges i kaldt vann i ca. 20 minutter på forhånd. Da unngår du at de begynner å brenne.

4. Rør sammen alle ingredienser til pebre.
5. Kok opp vann, ha i salt og pisk inn polentamel. Pisk godt i ca. 1 minutt til polentaen blir passelig tykk i konsistensen. Trekk kasserollen av platen og rør inn smør og parmesan. Smak til med salt og pepper.

Det finnes mange typer polentamel. Noen typer trenger lang koketid, mens det for andre typer kun trengs et lite oppkok. Les gjerne på pakken for koketips.

6. Grill spydene på direkte varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Snu spydene ofte slik at det ikke brenner seg.

7. Rens granateple og dryss granateplekjerner over kyllingspydene ved servering. Pynt gjerne med frisk koriander.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 110,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grillet kylling med spinatpasta


Prøv også Grillet kylling med spinatpasta.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.11.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 grillet kylling

1 pk. frossen spinat
3 dl crème fraîche
2 båter finhakket hvitløk
1 1/2 dl hvitvin, evt. 1 1/2 dl hønsebuljong
2 dl revet hvitost
salt og pepper etter smak
båndspagetti etter mengdeanvisning på pakken



Fremgangsmåte

Tin spinaten og la vannet renne godt av. Ha spinaten over i en liten gryte og tilsett resten av ingrediensene. La sausen småkoke til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Kok båndspagetti som anvist på pakken. Hell sausen over pastaen og server sammen med grillet kylling. Pynt med for eksempel sort oliven.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 180,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Fylte kyllingbryst på grill.

Fylte kyllingbryst på grill


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Grete Roede

Ingredienser

kyllingbryst a 110 g
1 liten boks hakket ananas uten saft
80 g lettere gulost, f.eks. Jarlsberg



Fremgangsmåte

Den beste maten lager du selv! Dette er virkelig en nydelig rett å grille.
Ha gjerne en pakke kyllingbrystfileter liggende i fryseren, da de er lette å ty til når du skal lage middag både på grillen og på ovnen.

Snitt en lomme i kyllingbrystene og legg inn ost og ananas. Lukk lommen med en tannstikker. Pensle med grillolje, ca 1 ts per filet. Grilles i ca 5 minutter på hver side. Serveres med en grønn salat og kokt ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 161,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillede kyllinglår 2.

Grillede kyllinglår 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.01.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

8 kyllingklubber (ytterste del av låret) eller kyllinglår

Grillsaus:
1 dl ketchup
3 ss olje
1 båt hvitløk
1 ts salt
nykvernet pepper
noen dråper tabasco-saus



Fremgangsmåte

Bland sammen og smak til grillsausen til den er passe sterk. Pensle kyllingklubbene (kyllinglårene) med sausen og legg på grillen i ca 20 minutter (ca 30 minutter for lår). Snu klubbene flere ganger, slik at de blir jevnt grillet.

Server med ris og en grønn salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 179,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling kebab.

Kylling kebab


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. løk
1 ts salt
½ ts garam masala
1 ss frisk koriander
2 båt hvitløk
1 ss hakket frisk ingefær
4 stk. grønn chili
½ ts gurkemeie
1 ss kokosmasse

Raita:
175 ml yoghurt naturell
1 stk. revet slangeagurk (godt avrent)
1 ss hakket frisk mynte
½ ts salt
1 ts sukker
½ ts pepper


Våre spyd ble litt tørre og løse. Ide å ha en saus ved siden av. Smaken er det ingenting å si på.


Fremgangsmåte

Ha løken over i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær og chilipepper å kjør det til det blir en finhakket krydderblanding.
Elt krydderblandingen sammen med garam masala, gurkemeie og kokos inn i kjøttdeigen. Sett kjølig en ½ times tid.

Lag små boller (eggstørrelse) og træ én og én på et spyd, form den deretter til en avlang pølse på spydet. Stekes i panne med maisolje eller over grillen.

Bland alle ingrediensene til raitaen i en bolle.

Serveres med nanbrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 76,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oreganomarinert kyllingfilet stekt i folie.

Oreganomarinert kyllingfilet stekt i folie


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 22.05.2002
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

6 kyllingfileter

Oreganomarinade:
1 1/2 dl olje
2 ss eddik
2 ss hakket, frisk oregano
eller 1 ss tørket
litt nykvernet pepper


Kylling er som skapt for marinering. Varier på smaken ved å bruke ulike urtemarinader. Oreganomarinerte kyllingfileter kan gjerne serveres med masse frukt eller en fargerik salat.


Fremgangsmåte

Mariner kyllingfiletene i oreganomarinade, gjerne over natten. Ta opp kyllingfiletene og legg dem enkeltvis i stykker av aluminiumsfolie. Lukk folien slik at det blir små pakker, og legg pakkene på grillen. Snu pakkene etter ca. 5 minutter og stek tilsvarende på den siden. Skjær eventuelt et snitt i én av filetene for å kontrollere at de er ferdige.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 195 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1933







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.