Godt og varmt på Sjøhuset


Oppdatertdato: 2006-05-04 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Vi var ute igjen en kald vårdag og besøkte Sjøhuset Restaurant på bryggekanten i Kristiansand. Her like ved sjøen er det lunt og godt inne, ikke minst siden det var god fyr på peisen. Og varmen fulgte oss videre inn i restauranten.

Miljø og omgivelser

Sjøhuset er opprinnelig ett gammelt saltlager, men ble restaurant tidlig på 80 tallet. Innredningen gir det rette maritime preget og en "vater" ville ikke stemme her. Innredningen er maritimt preget med flere flotte gjenstander rundt omkring som modeller av seilskuter og mange slags maritime instrumenter og rekvisita . Inndeling av bord er og slik at det er flere koselige kroker som innbyr til den intime middagen så vel som en fortrolig forretningssamtale..
Utenfor er det utsikt til Østre Havn i Kristiansand, med en stor brygge/ute restaurant som er åpent i sommereseongen. Her er det veldig populært når utepilsen kommer om våren. Det serveres småretter og a la carte ute her om sommeren, og da blir Sjøhuset en av de store restaurantene i Kristiansand.

Menyen

Menyen er maritimt preget siden dette vel er en fiskerestaurant, men flere kjøttretter fins.
Det var 6 forretter fra Kr 89.- til 119.-. Med bla kamskjell, fiskesuppe, caesarsalat, ravioli mm.
Så fulgte det 10 hovedretter fra kr 229.- til kr 298.-. Det er 6 fiskeretter og 4 kjøttretter. Eks er breiflabb, steinbit, skalldyrtallerken, hummer og kalvefilet, indrefilet, reinsdyrfilet og lammecarre.
Som desserter var det 6 varianter fra kr 59.- til kr 114.-.

Menyen er stor nok og det er i tillegg en vinmeny. Men vi var igjen edruelige og holdt oss til vann. Men vi overhørte gjester ved andre bord som fikk flott tilpassede viner.

I tillegg til restauranten er det en liten bar hvor man kan få en aperitif om en må vente eller en liten drink etterpå maten.

Kjøkken

Denne gangen var vi ute til skikkelig middag og slo litt på stortromma, selv om vi sto over vinen.
Ketchup bestilte Ravioli med kongekrabbe til forrett, breiflabb til hovedrett og Sjøhusets dessert tallerken.
Sennep spiste ristede kamskjell til forrett, dagens fisketallerken med steinbit og laks, og Skogsbær med sautern sabayonne til dessert.

Vi spiste oss gjennom dette i fred og ro, for dette var godt. Særlig kamskjellene var snadder og dessertene er rikelige og smakfulle. Breiflabben med tomat var nok litt for tomatbasert, men ellers var det meget bra. Desserttallerkenen var en smakebit av flere desserter og passet veldig bra når du ikke kan bestemme deg.
Og igjen så overhørte vi nabobordet som var veldig fornøyd med indrefileten.
Rettene er og smakfullt lagt opp og er i rikelige mengder, fulgt av 2 typer poteter.
Se bilder under artikkelen.

Service

Servicen er professionell og korrekt, kanskje litt stivt. Maten kom raskt på bordet og servitørene er påpasselige med å følge opp. De har og god kunnskap om det de driver med.

Priser

Prisene er midt på treet og maten er absolutt verd prisen. Og når sommeren kommer med uteservering så blir det egen sommermeny.

Konklusjon

Sjøhuset er ett lunt og koselig sted med ett topp kjøkken og flotte omgivelser. Det har dyktige medarbeidere og en fin meny som er maritimt rettet. Restauranten har og fått en høy score i vår restaurantguide. Det er en plass vi kan anbefale for de fleste anledninger og en går god og mett hjem. Etter som vi ikke prøvde vinmenyen så har vi ikke grunnlag for å vurdere denne. Utgangspunktet på alle karakterer er 5 og her satte vi det + 2 poeng etter uttalelser fra nabobordet.

Karakterer:

Kjøkken/mat 8
Drikke 7
Meny 8
Miljø/omgivelser 9
Service 8
Pris 8
Totalt 48 av 60 mulige

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:815
Norsk mat.Hverdagsmat.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.