Godt salg av norsk agurk


Oppdatertdato: 2012-04-20 Tema: Agurk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Freeimages.com


Norsk agurksesong er godt i gang, men klarer ikke å dekke den høye etterspørselen. Det meldes om godt salg av salattypene rapid og crispy, mens det går mot sesongslutt for flere grønnsaker. Det er lite endring i prisene.

Produksjonen av agurk er nå oppe i 450 tonn, og det er stor etterspørsel etter norsk vare. Det er derfor langt igjen til full markedsdekning av norsk agurk, og behovet suppleres med import. Prisen settes ned fra forrige uke, til 6,22 per stk. På veksthussalatene rapid og crispy gjøres det ingen endringer i pris, og det meldes om svært god salgsutvikling hittil i år.

Markedet har god dekning av løk, og de fleste typer er å få tak i. Det er grei kvalitet på lagerløk. En ser noe lavere importvolumer, og prisen noteres til 5,28 kr/kg. Hvitkål går noe opp fra forrige uke, men mye kål i markedet bidrar til å holde lave priser. Gulrot selger godt, og det er preferanse for norsk vare som holder god kvalitet. Det suppleres noe med import for å fulldekke markedet, men av varierende kvalitet. For knollselleri nærmer sesongen seg slutten, og flere leverandører er tomme. Det gjøres ingen endringer på pris. Også for persillerot videreføres prisen frem mot sesongslutt.

Potet

Det er god tilgang på potet frem mot påske, og total omsetning sist uke lå på rundt 800 tonn. I tillegg til norsk vare er det en økende andel import av billig potet i markedet. Det gjøres ingen endringer på pris. Mandelpotet selger greit, og prisen går marginalt opp fra sist uke.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2438
Info.Hverdagsmat.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.